DOMAĆI LEKOVI ZA GASTRITIS

Domaća medicina i kućni lekovi za gastritis i žgaravicu. Kako izlečiti upalu želudca prirodnim putem

 

Gastritis znači upala želudca. U većini slučajeva usled promene sluznice želudca dolazi do erozije i perforacije, ponekad čak i krvarenja. Najčešći uzroci gastritisa su alkohol, stres i način ishrane, kao i lekovi protiv bolova. Na primer, aspirin, brufen i mnogi drugi lekovi koji se duže vremena koriste mogu uzrokovati iritaciju probavnog trakta, a to dovodi do gastritisa i čira na želudcu. Zbog toga treba da se koriste ponekad i kućni lekovi za gastritis kao preventiva ako imate osetljiv želudac.

Domaći Kućni lekovi za gastritis i žgaravicu

Lekovite biljke znaju da budu vrlo efikasne za gastritis

Osobe koje pate od stresa su sklone gastritisu. Operacije, opekotine, traume i drugi ozbiljni zdravstveni problemi povećavaju šanse za razvoj gastritisa.

Gastritis nastaje tako što usled iritacije dolazi do oštećenja zidova želudca i prekidanja zaštitne sluznice želudca sa ćelijama koje su otporne na želudačnu kiselinu. Kad se taj zaštitni sloj ošteti, želudac postaje osetljiv na želudačnu kiselinu koja ga povredjuje na oštećenom mestu, želudac se refleksno grči i izbacuje kiselinu napolje, te tako nastaje gorušica – uzdizanje želudačne kiseline uz jednjak. Na mestu gde je sluznica želudca oštećena često se razvija helikobakterija.

 Međutim, postoje i druge vrste gastritisa koje proizvode upalu ispod sluznice želudca zbog prisutnih bakterija ili usled anemije. Ovakvi slučajevi su skloni da se razviju u čir želudca. Kućni lekovi za gastritis mogu da pomognu i u tim slučajevima.

Gastritis u većini slučajeva je bezbolan poremećaj rada želudca. Česti simptomi gastritisa su: gubitak apetita, povraćanje, mučnina, nadutost, probavne smetnje i, neki ljudi mogu osetiti bol u stomaku kada jedu.

Lista kućnih lekova za Gastritis koje preporučujemo:

1: Eliminišite mlečne proizvode (mleko, sir, jogurt) iz ishrane dok probavni sistem ne ozdravi

2: Pijte osam velikih čaša vode dnevno – prporučujemo Prolom vodu.

3: Uzmite 400 IU dnevno vitamina E kako bi smanjili upalu u želudcu.

4: Ako je vaš gastritis uzrokovan anemijom, uzimati dopunski hlorofil kroz dijetetske suplemente ili jedite dosta čorbe od koprive, koristite kašu ili sok od koprive sa medom, i sledite dijetalne preporuke za anemiju.

5: Slatki koren pomaže isceljivanju probavnog trakta. Treba žvakati malo korena ili piti čaj od slatkog korena 30 minuta pre jela. Ova biljka se takođe koristiti za lečenje čireva. Slatki koren je sastavni deo biljnih kapi za gastritis BioGastritis koje su se pokazale veoma efikasnima.

6: Koristite anis u ishrani ako osećate bol u trbuhu, nadutost ili nagon za povraćanjem i mučninu. Anis podstiče osloboadjanje od gasova u crevima i neguje sluznicu. Ulazi u sastav BioGastritis kapi.

Biogastritis kapi za gastritis i želudačnu kiselinu

Najbolje kapi za gastritis na tržištu – klikni na sliku i naruči

BioGastritis kapi za gastritis i višak želudačne kiseline je fantastična biljna formula od lekovitog bilja koja smanjuje žgaravicu i regeneriše sluzokožu želudca, smanjuje nadimanja i mučninu, kao i helikobakter. Kontinuirana upotreba kapi uz pravilnu ishranu dovodi do nestanka simptoma gastritisa.

7: Jedna od dobrih biljaka za lečenje gastritisa je Djumbir je smanjuje gotovo sve simptome, uključujući probavne smetnje i gasove, ubrzava ozdravljenje želudca i creva, smanjuje upalu i čireve. Đumbir je anti-upalna i antibakterijska biljka. Smanjuje mučninu, podstiče probavu masti i prirodni je antibiotik.

8: Hajdučka trava kao čaj smiruje gastritis, upalu želudca i čir na želudcu.

9: Koren sleza smanjuje mučninu, probavne smetnje, gastritis i čir.

10: Menta, nana, sadrži etarska ulja kao što su mentol, koji smiruje gasove i probavne smetnje, gastritis i čir želuca.

11: Kantarionovo ulje – pije se jedna kašika kantarionovog ulja napravljenog od kantariona i maslinovog ulja pre jela. Kanatrion smiruje upale pa je u sastavu BioGastritis kapi.

12: Bokvica – samlevena sveža bokvica sa medom se uzima po jedna supena kašika pola sata pred svaki obrok. Ulazi u sastav BioGastritis kapi.

13: Idjirot smanjuje lučenje želudačne kiseline. Dragocen je sastojak BioGastritis kapi.

Naručite BioGastritis kapi pouzećem direktno na vašu adresu:

Telefon za naručivanje: 065-970-7777

E mail za naručivanje:  [email protected]

Priroda na Dar