Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Gastro

Najbolji recept za domaće kobasice – Gurmanska kobasica

 

GURMANSKA KOBASICA

Kako da spremite ručno radjene kobasice za gurmane. Najbolji recept za domaće kobasice iz Stanišića

 

Svaki mesar i majstor ima svoj najbolji recept za domaće kobasice. Medjutim, domaće kobasice koje su nas oduševile stižu iz sela Stanišić pored Sombora, gde još uvek jedna mesara pravi vrhunske domaće kobasice za roštilj, prženje i kuvanje koje toplo preporučujem. To je prava gurmanska kobasica. Moji rodjaci mi ih ponekad donesu i odmah se smažu, takvih nema u beogradskim restoranima. Možete ih i sami napraviti kod kuće. Možete ih i odimiti, da dobijete dimljene kobasice, ali i nema potrebe, one su tako pikantne i ukusne da vam dimljene kobasice i ne trebaju. Poklanjamo vam najbolji recept za domaće kobasice, koji ima samo sastojke navedene, jer smo od majstora dobili samo to. Pretpostavljao je da tehnologiju pripreme kobasica znamo.

Gurmanska kobasica i Najbolji recept za domaće kobasice
Gurmanska kobasica koja će vas oduševiti

Vrlo slične kobasice smo probali i u restoranu srpske kuhinje AIM Trpeza 1389, Tržno poslovni centar Konjarnik, Ustanička 189 b, u Beogradu, koji osim toga što ima sjajan roštilj, izvrsne lignje na dalmatinski način, nudi gostima i svoje izvanredne ručno radjenje domaće kobasice, koje su božanstvenog ukusa. Ako budete u prilici, svratite i probajte. Mi ih redovno uzimamo, jer znamo šta jedemo. kada probate domaću kobasicu, industrijska kobasica vas više neće zanimati.

RECEPT KAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE

Sastojci za domaće kobasice za oko 50 kg kobasica

40 kg svinjskog mesa

6 kg junećeg mesa

101 gr soli

140 gr bibera

600 gr slatke paprike

300 gr ljute paprike

270 gr belog luka

230 gr šećera

svinjska creva

Naš najbolji recept za domaće kobasice ima nekoliko preporuka. Svinjsko i juneće meso birajte što kvalitetnije, od poznatih proizvodjača koji svinje i junad nisu tretirali hormonima, antibioticima i lošom koncentrisanom hranom. Koristi se kvalitetno meso i gronik deo za dobijanje masnoće u kobasicama. Sama priprema kobasica je standardna, bitan je odnos sastojaka. Po želji možete staviti više ili manje nekih sastojaka.

Srećno!

Zlatko Šćepanović

7 komentara

 • Meso koje nije tretirano antibioticima ne možete kupiti u standardnoj prodaji…možda negde na selu,kod još uvek poštenih i savesnih domaćina, ali takvih je sve manje danas. Čak i u seoskim domaćinstvima, gde se intenzivno gaji stoka, nezaobilazni su antibiotici i vakcine.
  Ukoliko već ne možete bez mesa u svojoj ishrani, najsigurnije vam je da ga uzgojite sami. Tek tada ćete spoznati pravu istinu o ovoj „namirnici“..

 • Slažem se. Meso jeste sve lošije i zato ga treba sve manje jesti 🙂

  Ali i voće i povrće je sve lošije i zatrovanije djubrivima i pesticidima, pa i to treba sve manje jesti 🙂

  Žita, kukuruz i soja su takodje ozbiljno tretirani pesticidima i insekticidima, pa još su i GMO, pa i to treba manje jesti 🙂

  Sve u svemu treba manje svega jesti da bi telo moglo sve te toksine da preradi 😉

  Sve znam, ali teško da to primenjujem u životu 😉

 • Žao mi je što je tako..
  Svedočim svojim primerom da se sve može uzgojiti ,bez tretiranja bilo čim..sve. Naravno, preokret životni se podrazumeva.Zašto onda pristajati na trovanja?
  Ne morate odgovoriti. Pitam ovo više sama sebe 🙂
  Puno pozdrava za vas Zlatko..

 • Вода је затрована. Хлор, флуор… Флаширана је лошија.

  Ваздух је загађен – то свако може да осјети. Ваздух је битнији и од воде и од хране.

  Простор је загађен електро-магнетним зрачењем. Базне станице, мобилни телефони, WiFi антене.

  Стрес у организму формира разне хемијске спојеве, који дјелују отровно.

  И поред свега тога, здравих људи има колико ‘оћеш. Изгледа да је „нешто“ друго пресудно за настанак болести. 🙂

 • Milenko, 101gr je 10.1 dkg, . ne 1 kg. I kad usporedite 900 gr paprike i 101 gr soli, vidite da je veliJulika greska u receptu. Nadam se da niko nije pravio kobasice sa tim merama.

Ostavite komentar