GURMANSKA KOBASICA

Kako da spremite ručno radjene kobasice za gurmane. Najbolji recept za domaće kobasice iz Stanišića

 

Svaki mesar i majstor ima svoj najbolji recept za domaće kobasice. Medjutim, domaće kobasice koje su nas oduševile stižu iz sela Stanišić pored Sombora, gde još uvek jedna mesara pravi vrhunske domaće kobasice za roštilj, prženje i kuvanje koje toplo preporučujem. To je prava gurmanska kobasica. Moji rodjaci mi ih ponekad donesu i odmah se smažu, takvih nema u beogradskim restoranima. Možete ih i sami napraviti kod kuće. Možete ih i odimiti, da dobijete dimljene kobasice, ali i nema potrebe, one su tako pikantne i ukusne da vam dimljene kobasice i ne trebaju. Poklanjamo vam najbolji recept za domaće kobasice, koji ima samo sastojke navedene, jer smo od majstora dobili samo to. Pretpostavljao je da tehnologiju pripreme kobasica znamo.

Gurmanska kobasica i Najbolji recept za domaće kobasice

Gurmanska kobasica koja će vas oduševiti

Vrlo slične kobasice smo probali i u restoranu srpske kuhinje AIM Trpeza 1389, Tržno poslovni centar Konjarnik, Ustanička 189 b, u Beogradu, koji osim toga što ima sjajan roštilj, izvrsne lignje na dalmatinski način, nudi gostima i svoje izvanredne ručno radjenje domaće kobasice, koje su božanstvenog ukusa. Ako budete u prilici, svratite i probajte. Mi ih redovno uzimamo, jer znamo šta jedemo. kada probate domaću kobasicu, industrijska kobasica vas više neće zanimati.

RECEPT KAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE

Sastojci za domaće kobasice za oko 50 kg kobasica

40 kg svinjskog mesa

6 kg junećeg mesa

101 gr soli

140 gr bibera

600 gr slatke paprike

300 gr ljute paprike

270 gr belog luka

230 gr šećera

svinjska creva

Naš najbolji recept za domaće kobasice ima nekoliko preporuka. Svinjsko i juneće meso birajte što kvalitetnije, od poznatih proizvodjača koji svinje i junad nisu tretirali hormonima, antibioticima i lošom koncentrisanom hranom. Koristi se kvalitetno meso i gronik deo za dobijanje masnoće u kobasicama. Sama priprema kobasica je standardna, bitan je odnos sastojaka. Po želji možete staviti više ili manje nekih sastojaka.

Srećno!

Zlatko Šćepanović