ČUVA POŠTEN SVET

U moskovskom kraju Himki pojavio se Betmen koji se bori protiv kriminala. Ovaj ruski Betmen je u poslednjih nekoliko meseci uhvatio čak 40 kriminalaca. Može da mu se ukaže na problem pisanjem na društvenim mrežama.

 

Muškarac maskiran kao poznati junak tvrdi da je dosad uhvatio oko 40 kriminalaca. Prema izjavama u policiji, jedan taksista je početkom juna bio svedok spektakularne pojave muškarca u kostimu Betmena.

ruski betmen

Superheroj je izašao iz ulaza kuće u Ulici Lavočkina, gde je, kako se kasnije ispostavilo, pretukao dva narko-dilera. Prema preliminarnim informacijama, u toj kući se nalazila narko-jazbina, i Betmen je odlučio da „poseti“ kriminalce.

Minut nakon pojavljivanja, „borac protiv kriminala“ nestao je u tami dvorišta, a na mesto događaja stigao je policijski auto, a policajci su iz ulaza izveli dva pretučena muškarca sa lisicama.

„Početkom juna vozio sam kući klijenta. Došao sam do kuće u Ulici Lavočkina, ostavio ga i počeo da se vraćam. Iznenada je neko prošao pored mog auta i ušao u ulaz. Nakon toga sam čuo krike, uzeo tablet i počeo da snimam prednji ulaz.

Nekoliko minuta kasnije, neko je izašao, bacio baklju i nestao u mraku. Bilo mi je strašno, da budem iskren, i počeo sam da se udaljavam, ali nakon pet minuta vožnje video sam policijski auto sa rotirajućim svetlima koji mi je išao u susret. Policija se zaustavila tačno ispred kuće odakle je Betmen izašao i odatle izvela dva pretučena čoveka sa lisicama.

Portal „MK“ došao je u posed pisma „osvetnika“ koje je on poslao u policiju i u kojem upozorava organe o tome da je počeo ličnu borbu protiv kriminala. Čovek za sebe kaže da je „prvi superheroj čovečanstva — Riper“ i izjavljuje da je uhvatio oko 40 kriminalaca i zatvorio nekoliko narko-laboratorija. Takođe, superheroj je otvorio nalog na Tviteru gde se zove „Jnec Gream Riper“.

Na ovom kratkom videu možete pogledati kako izgleda ruski Betmen!

https://www.youtube.com/watch?v=cRkcLf8nwtU

Izvor: Sputniknews.com