Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Britanski bend poslao poruku Srbima i Hrvatima

SIJAMCI

Kultni britanski bend „Massive Attack“ otvorio je peti festival „Dimensions“ u pulskoj Areni, a osim sjajne svirke, muzičari su poslali i krajnje neobičnu poruku publici u Areni, ali i svim Hrvatima i Srbima van nje.

 

Ta poruka jednostavno glasi:

britanski bend

„HRVATSKA I SRBIJA SU SIJAMSKI BLIZANCI KOJI SE NE PODNOSE“

Tokom koncerta, fanovi su mogli na video-bimu iza čuvenih muzičara iz Bristola da vide brojne poruke, prevedene sa engleskog jezika, a osim pitanja „Koji je smisao života?“ i sličnih filozofskih dilema, pojavili su se i politički slogani (o potrebi zajedništva i solidarnosti sa žrtvama ratova i imigrantima, a nasuprot vladavini straha, moći, kontroli…).

U jednom trenutku na velikom ekranu zasvetlela je i poruka: „Hrvatska i Srbija su sijamski blizanci koji se ne podnose“.

Fotografije sa ovom porukom brzo su se proširile društvenim mrežama.

Inače, ovu rečenicu zapisao je poznati srpski pisac Svetislav Basara u nedavnoj kolumni internet magazina Buka, a nju je citirao i austrijski „Prese“.

Bečki dnevni list navodi da Basara pod tim misli da su u obe države svi pokušaji modernizacije završeni „neizbežnim povratkom starih šablona – onih ustaša i četnika“.

Izvor: 6yka.com, agencije

Ostavite komentar

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280