MEDIJSKA POSTAVKA

Izložba „Cenzurisane istine“ do nedelje ispred galerije „Progres“. Nastala kao reakcija na SNS-ovu postavku „Necenzurisane laži“ koja se u prostoru iste galerije nalazi od pre skoro mesec dana. Organizator je Levica Srbije.

 

Ulična izložba „Cenzurisane istine“ u organizaciji Levice Srbije biće otvorena do nedelje 14. avgusta ispred galerije „Progres“ u Beogradu kao odgovor na izložbu „Necenzurisane laži“. Ta stranka navela je u saopštenju da izložba tematski prikazuje na „najizoštreniji način“ kako se „srozava životni standard građana dok se daju lažna obećanja“.

cenzurisane istine

„Budući da u strahu od reakcije vlasti veliki broj galerija i kafića nije smeo da ustupi svoj prostor, odlučili smo da drugačija politika bude vidljiva i dostupna građanima odmah pored agresivne propagandne postavke stranke Aleksandra Vučića, na ulici“, navedeno je u saopštenju Levice Srbije.

Izložba će trajati do nedelje, 14. avgusta, a Levica je najavila i da će ta izložba biti organizovana u svakom gradu gde bude i izložbe „Necenzurisane laži“.

Podsećamo da je izložba „Necenzurisane laži“ je otvorena 18. jula u beogradskoj galeriji „Progres“ i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz dela medija koji prema mišljenju SNS negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.

NUNS i NDNV su istakli da izložba „Necenzurisane laži“ predstavlja vrhunac cinizma SNS, odnosno vlasti, ali i dodatni pritisak na krhku slobodu izražavanja.

Ubrzo je izložbu posetio i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vućić koji je istakao da su optužbe o cenzuri besmislene.

„Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države“, rekao je Vučić nakon obilaska izložbe.

Izvor: Beta