SUŠI OD BANANE I NUTELE

Japansko tradicionalno jelo stiže u nikad slađoj varijanti! Suši od banane i nutele, posut ovsenim pahuljicama. Banana i nutela obično se „sretnu“ u palačinkama, ali, kada im se pridruže ovsene pahuljice ili kokos prah ili seckani lešnici… Onda dobijemo pravu bombu od poslastice – super slatki suši!

suši od banane

Za ovaj slatki suši potrebna vam je što ravnija banana, nutela i ovsene pahuljice.

Pospete ovsene pahuljice na radnu površinu, a od banane oljuštite samo polovinu i to preko dužine a ne po širini. Oljušteni deo banane namažete nutelom i pospete pahuljicama. Okrenete bananu i oljuštite deo od preostale polovine, ponovite postupak mazanja nutelom i posipanja, a zatim uvijete u foliju. Ostatak kore oljuštite i opet namažete i pospete pahuljicama kako bi cela banana bila namazana nutelom i posuta ovsenim pahuljicama.

Folijom obmotajte celu bananu da biste bili sigurni da su pahuljice prihvatile krem i isečete na komadiće kao što to čine suši majstori sa ribom. To je sve – ovaj desert može biti poslužen i ohlađen, a umesto ovsenih pahuljica, može se koristiti i kokosovo brašno, seckani orasi ili lešnici.

Da sve bude lakše i jednostavnije, pogledajte i VIDEO u kojem je do detalja objašnjen način na koji se pravi ovaj super slatki suši.

Prijatno!