KONKURS

Izdavačka kuća „Alma” iz Beograda objavila je konkurs u kome će biti izabrana najkraća kratka priča. Predviđeno je da se najuspešnijim piscima dodele tri nagrade.

 

Izdavačka kuća „Alma”, u saradnji sa „Beografitima”, organizuje XV konkurs za najkraću kratku priču.

najkraća kratka priča

Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja.

Priče, odštampane u jednom primerku (pošto priče skeniramo, više nisu potrebna tri primerka), potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti, gde se navode i osnovni podaci o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…).

Žiri će dodeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju.

Radovi se šalju na adresu:

„Alma”
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili

*
Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.
*
Konkurs je otvoren do 1. septembra 2016. godine. Žiri će proglasiti pobednike 15. oktobra. Objavljene priče neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen.
*
Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa.