UPS!

Padovi se dešavaju svakome. Toga nisu pošteđene ni istaknute ličnosti koje doživljavaju svakodnevne neprijatne situacije. Padovi svetskih moćnika zanimljiviji su nam nego kada su akteri obični smrtnici, jer obično mislimo da se njima takve stvari nikada ne mogu desiti.

 

Napretkom tehnologije doživljavamo i to da se ovakve nezgodne situacije veoma lako zabeleže video kamerom koja ne mora biti profesionalna, pa takvi snimci veoma brzo preplave društvene mreže.

padovi svetskih moćnika

Ovo je niz nezaboravnih padova i saplitanja savremenih moćnika. Spoticali su se, trudili se da održe ravnotežu, padali, ali se na kraju ipak sve dobro završilo.

Nedavno se papa Franja okliznuo i pao naočigled mnogobrojnih vernika tokom mise u poljskom gradu. Na sreću, uspeo je da ustane i nastavi službu.

Američki predsednik Barak Obama spotakao se silazeći iz aviona pri povratku sa partije golfa na Floridi.

Bivši američki predsednik Džerald Ford pao je na stepeništu predsedničkog aviona držeći pod ruku suprugu Beti Blumer. I kišobran.

Australijski političari su takođe ponekad u svađi sa silom gravitacije. Bivša premijerka Australije Džulija Gilard pretrpela je pad dok je hodala sa indijskim liderima kroz Memorijalni centar posvećen Mahatmi Gandiju u gradu Delhi.

Ipak, nije to jedini snimak „australijskog gafa“. Džon Hauard, koji je bio premijer od 1996. do 2007. godine, posrnuo je i pao na kolena pošavši na intervju u gradu Pertu.

Penzionisani španski kralj Huan Karlos Prvi sapleo i izgubio ravnotežu prilikom prilaska bini tokom otvaranja aerodroma u gradu Malagi.

Turski lider Redžep Tajip Erdogan doživeo je neprijatnost kada je pao sa konja tokom ceremonije otvaranja parka u centru Istanbula.

https://youtu.be/PpAkZPmlVEw

Bivši predsednik Gruzije, Mihail Sakašvili upao je u ledenu reku prelazeći preko nesigurnog malog drvenog mosta.

https://youtu.be/pFSLeOb0Rxk

Ponekad stvari krenu po zlu. Tokom zvanične ceremonije, tadašnji predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, prišao je vencu sa bojama ukrajinske zastave kako bi odao poštu, ali je venac pod naletom jakog vetra poleteo i udario u glavu bivšeg predsednika.

https://youtu.be/TmI8t20YFlg

Izvor: Sputniknews.com