PASTRMKA SA TESTENINOM

Lagano jelo za ovo doba godine koje se priprema lako – pastrmka sa piletinom. Ovo može biti izbor svakoga ko ima nameru da posti, pa u pripremnom periodu da spremi ovakvu pastrmku u sočnom umaku sa testeninom uz sve to. Jednostavno i brzo se sprema, pa je preporuka više jer se ne ostaje dugo kraj šporeta.

pastrmka sa testeninom

Sastojci:
200 grama širokih domaćih rezanaca
4 veće pastrmke
1 limun
50 grama maslaca
jedna veza seckanog peršuna
pola kašičice vinjaka
pola kašike krupno mlevenog mešanog bibera
3 čena belog luka
vuster sos
so

Način pripreme:
Oprane i očišćene pastrmke isecite po sredini duž kičme odstranite kičmu glava i rep. Komade pastrmke posolite, pobiberite, nakapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji desetak minuta. Za to vreme obarite rezance „al dente“ (da se ne raskuvaju) u posoljenoj vodi, izvadite iz vode, isperite pod mlazom tople vode i stavite u činiju.

Sada na teflon-tiganj stavite maslac, zagrejte ga da se rastopi i stavite pastrmku da se prži dok ne porumeni s obe strane. Izvadite pastrmku, a u preostali maslac dodajte sitno seckani beli luk, peršun, vinjak, vuster sos, izmešajte i sve zajedno kratko prokuvajte.

Servirajte tako što ćete u tanjir prvo staviti rezanca, zatim komad pastrmke i sve to prelijte umakom koji ste pripremili.

Uz ovo jelo pripremite bilo koju vrstu salate i, kao uz svaku vrstu ribe, popijte čašu belog vina.

Prijatno!