K’O SARDINE

Na magistralnom putu Valjevo-Beograd desila se scena koja se ne viđa ni u filmovima – pijan u kecu razvozio je sa svadbe svog sina 17 osoba u istom trenutku! U automobilu je najviše bilo dece, što ovaj slučaj opasnosti na magistrali čini još bizarnijim. Kaznu od 135.000 dinara zamenio je zatvorom.

 

Milan P. (41) iz sela Šopić kod Lazarevca u svom plavom „kecu“ vozio je čak 17 putnika! Nesvakidašnju scenu uočili su lajkovački policajci, koji nisu mogli da veruju svojim očima da je u jedan automobil stalo toliko osoba, dok je vozač „keca“, koji je bio pijan i vozio je bez vozačke dozvole, završio u valjevskom zatvoru, jer nije imao da plati kaznu od čak 135.000 dinara.

pijan u kecu

Ilustracija

Nesvakidašnji događaj odigrao se u Ćelijama, na magistralnom putu Valjevo-Beograd. Pored lajkovačkih saobraćajaca, u jednom trenutku je prošao „kec“, sa otvorenim bunkerom, iz kojih su virile glave dece.

Policajci su u prvi mah bili šokirani scenom koju su videli, a nakon toga su krenuli u poteru za „kecom“. Kada su vozača vrlo brzo zaustavili na prvom proširenju, usledio je novi šok, kada su putnici krenuli da izlaze iz kola i kada su prebrojali tačno 17 osoba, bez vozača!

„Policajci su ostali u šoku kada su videli tu scenu. Jedna po jedna osoba je krenula da izlazi iz ’keca’, a među putnicima je bilo i dosta dece. Na kraju su prebrojali 17 putnika, ne računajući vozača. Jedva su uspeli da ih sve prebroje i nisu mogli da veruje svojim očima da je toliko osoba stalo u toliki automobil“, navode izvori.

Policija je utvrdila da je vozač Milan. P. (41) imao skoro 1,6 promila alkohola u krvi, kao i da nema vozačku dozvolu. On je po skraćenom postupku priveden Prekršajnom sudu u Valjevu, gde mu je izrečena jedinstvena novčana kazna od 135.000 dinara, a s obzirom na to da nije imao novca, kazna mu je zamenjena zatvorom.

„Izrečena mu je kazna od 100.000 dinara zbog toga što nije imao vozačku dozvolu, kaznu od 25.000 dinara je dobio jer je vozio sa 1,58 promila alkohola u krvi, dok je sa 10.000 dinara kažnjen jer je u automobilu vozio 17 putnika, što je 13 putnika više od dozvoljenog broja“, objašnjavaju izvori iz policije, podvukavši da je Milan P. višestruki povratnik u vršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Vozač ovog ’keca’, koji ima šestoro dece, razvozio je goste sa svadbe svoga sina. Na kraju, veselje se neslavno završilo, jer je završio u zatvoru. U kolima je bilo dosta dece, kao i njegovih rođaka.

Ovakva scena ne pamti se na putevima u valjevskom kraju, a i šire.

Izvor: Ugradu.info