VESELA DRUŽINA

„Tajne avanture kućnih ljubimaca“ je crtani film koji dočarava sve one situacije koje se našim milim životinjicama dešavaju dok mi nismo sa njima kod kuće. Uzbudljive dogodovštine koje prate drugare u jednoj zgradi na Menhetnu dovešće ih čak do toga da spremaju „osvetu čovečanstvu“.

 

Animirani film „Tajne avanture kućnih ljubimaca“ prikazuje se u bioskopima širom Srbije. Pored verzije sinhronizovane na srpski jezik, u pojedinim bioskopima u Beogradu i Novom Sadu biće prikazivana i originalna netitlovana verzija filma.

tajne avanture

Tajne avanture kućnih ljubimaca peti je zajednički crtać „Iluminejšen entertejmenta” i „Juniverzal pikčersa”, animirana komedija koja prati dogodovštine kućnih ljubimaca dok su njihove gazde na poslu ili u školi.

Film slika život životinja u stambenoj zgradi na Menhetnu kada ljudi odu na posao ili u školu. Tada njihovi ljubimci, s različitim prugama, krznima i perjem, počinju svoju osmočasovnu rutinu: druže se jedni s drugima, prepričavaju dogodovštine s njihovim vlasnicima, nabacuju neodoljiv izgled i gledaju kanal Animal planet kao da je reč o rijaliti programu.

Glavni pas u zgradi Maks, oštroumni terijer spasen s ulice, ubeđen je da je središte univerzuma njegove vlasnice Kejti sve dok mu se život ne okrene naglavačke kada ona u stan dovede Djuka, aljkavog i ogromnog mešanca bez znanja o dobrom ponašanju. Kada se ovaj dvojac nađe na ulicama Njujorka, svoje različitosti moraju da stave po strani i ujedine se protiv pufnastog, ali prepredenog zeke po imenu Grudvica. On okuplja vojsku ljubimaca koje su napustili njihovi vlasnici i želi da se osveti čovečanstvu…

Verziju filma sinhronizovanu na naš jezik režirao je glumac i reditelj Nikola Bulatović, a glasove junacima pozajmili su: Marko Marković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Jelena Stojiljković, Ivan Tomić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Danijel Sič, Bojan Lazarov, Milan Antonić, Dragan Vujić, Ivana Knežević i dr.

Kris Meledandri, direktor „Iluminejšena”, izjavio je da se ideja za film javila posle razgovora s vlasnicima kućnih ljubimaca:

„Kad god bismo se vraćali kući, razmišljali bismo o radosti na licima životinja kad nas vide i kako prave neke nestašluke. Shvatili smo da se mi vlasnici pitamo šta oni rade u našem odsustvu.”

Pred projekciju filma „Tajne avanture kućnih ljubimaca”, gledaoci će moći da pogledaju kratki animirani film „Malci kosači” s popularnim Malcima (minionsima) u glavnim ulogama. Ovi žuti junaci postali su popularni zahvaljujući blokbasteru „Grozan ja”, da bi film „Malci” 2015. zaradio više od 1,15 milijardi dolara samo od prikazivanja u bioskopima širom sveta.