JAČI POL

Kada je reč o ovoj jako važnoj stvari u životu svakog od nas, izgleda kao da muškarcima do nje nije baš toliko stalo kao pripadnicama nežnijeg pola. Nema sumnje da je ljubav važna muškarcima podjednako kao i ženama, samo što to oni ne ispoljavaju ni često ni javno. Svakako da bi bez nje bili mnogo siromašniji, bez cilja i životnog smisla.

 

Ljubav je u osnovi ženska stvar i kad god se zapodene razgovor o ovoj temi, očekuje se da u tom razgovoru učestvuje bar jedna ženska osoba. Mada, kad pogledamo unaokolo u muškarce koje poznajemo – partnera, oca ili brata – iako ne izražavaju, sigurno smatraju da je ljubav veoma važna u životu.

ljubav važna muškarcima

Navešćemo 5 razloga zbog kojih je ljubav izuzetno važna muškarcima.

Ljubav je razlog zbog kojeg on živi

Nismo sigurni da li bi ova konstatacija odgovarala baš svakom čoveku na svetu, ali za one romantične i divne muškarce, ljubav je svrha života. To je ona ljubav koja im daje moć da se probude svaki dan i da se osećaju posebnim. Ljubav je kao gorivo za motor koji ih pokreće i ima tu osobinu da im ona upumpava snagu za život.

Ljubav je deo života

Bez ljubavi život je prazan svima, pa tako i jačem polu. Oni su bez nje kao nedovršena slagalica, uvek im nedostaje taj jedan delić da bi bili potpuni. To je isto kao i sa frizurom – važno nam je da je sređena svaki dan. Tako je i sa ljubavlju, tiče nas se svakodnevno.

Inspiracija

Svima nam je potrebna inspiracija, a ljubav je jedan od najvećih izvora neiscrpne inspiracije. Toga nisu pošteđeni ni mačo tipovi, jer ljubav kao inspiracija dotakne svako ljudske biće, pa i muškarce. Žene mogu imati više vrsta inspiracija, od porodice pa do kupovine ili obožavanja nekog filmskog junaka, dok muškarci u ljubavi pronalaze takav vid inspiracije koji mu stvara osećaj da može osvojiti svet. Ako sumnjate u ovo, pokušajte da u društvu muškarca pročitate ili napamet izgovorite neke ljubavne citate i primetićete njegove reakcije na to. Sigurno neće ostati ravnodušan!

Ljubav daje smisao njihovom životu

Oni kažu da je život bez smisla ako nema neku svrhu. Svi znamo da muškarci imaju pojačan ego i u tripu su da žele da budu heroji u svim slučajevima i situacijama, a da to posebno dolazi do isticanja kada su motivisani ljubavlju. Podstaknuti ovom „čudnom magijom“, bez obzira na to o kojoj vrsti ljubavi je reč, muškarci će pronaći kakav-takav smisao svog života.

Ljubav im pruža sreću i osećaj druženja

Svaka osoba u životu čezne za partnerom da sa njim podeli sve uspehe, teškoće, boli i srećne trenutke – jednom rečju apsolutno sve! Isto ovo se odnosi i na muškarce. Uz ljubav, muškarcima je sve veselije. To su trenuci koji ih ispunjavaju, ljubav je ono što čini njihov svet, što ih pokreće i sinhronizuje. Biti u društvu voljen i ugledan deo je ljubavi koja je potrebna svakoj osobi, pa i muškarcima. Ljubav koju dele na druge ljude, prijatelje i poznanike, čini muškarce zadovoljnim, hrani im ego i čini ih samouverenijim. Takva vrsta potvrde u društvu, muškarcu je uvek više nego dobrodošla.