TEHNIKE MASIRANJA

Svako ko je ikada razmišljao o masaži kao vidu opuštanja tela i prepuštanja tuđim rukama, sigurno se zapitao koji tip masaže je pogodan njegovom telu. Izbor između maserskih tehnika je veliki, a prava odluka zavisi od stanja tela, opšteg raspoloženja i potrebe za relaksacijom i ozdravljenjem.

 

Svaki tretman masaže predstavlja opuštajuće i magično iskustvo. Oslobađa nas svakodnevnog stresa, održava stabilnim nivo krvnog pritiska, a ima i brojne druge prednosti.

koji tip masaže

Izbor tehnika kojima će se masaža obaviti je ogroman. Upravo zbog tog velikog izbora treba tačno znati koja je masaža potrebna našem telu.

To nije samo odluka između dužine trajanja ili dubine masiranja, već zavisi od trenutnog stanja tela i ključnih tačaka koje treba izmasirati, a koje variraju od osobe do osobe.

Švedska masaža

švedska masaža

Švedska masaža je najčešći terapijski maserski tretman u Evropi i svetu. To je tehnika koja je usmerena na celo telo i pomaže opuštanju mišićnih tkiva. Ona oslobađa toksine, a smiruje bol i napetost u mišićima.

Obično se obavlja rukama gde se pritisak primenjuje na mišiće dubljim prodiranjem ka kostima. Ovaj tip masaže podstiče pravilan protok kiseonika u mišićno tkivo, pružajući mu doživljaj opuštanja.

Švedska masaža preporučuje se osobama koje idu prvi put na masiranje, jer je najpodesnija od svih da se proba kao početno iskustvo.

Shiatsu (šiacu) masaža

shiatsu

Šiacu je već legendarna tehnika koja je prvi put predstavljena u Japanu i u toj državi je apsolutno broj jedan po zastupljenosti masažnih tehnika.

Šiacu je tehnika pritiskanja prstima i ona se vrlo često vrši preko odeće, a ne preko nagog tela.

Ona predstavlja kompletan sistem zdravstvene zaštite i postiže umanjenje nivoa stresa i isceljenje korišćenjem sopstvenih resursa masiranog organizma.

Najviše se preporučuje onima koji bi poboljšali sopstveni imunitet i energiju u celini.

Dubinska masaža tkiva

dubinska masaža

Kao što joj i samo ime kaže, ova masažna tehnika fokusirana je na dublje slojeve mišićnog tkiva. Ona ima dvostruko dejstvo: korektivno i terapeutsko. Masaža ovom tehnikom obično se vrši uz pomoć lakta ili podlaktice.

Efikasna je u oslobađanju napetosti u određenoj regiji tela, a savršenost joj se očitava kroz spore i proračunate maserske poteze. Pokreti koji vrše pritisak na mišićna vlakana oslobađaju od ciklične tenzije koja se javlja u određenom predelu.

Ovaj tip masaže najpogodniji je onima koji pate od bola koji se ponavlja, istegnuća, kao i onima koji su u procesu oporavka od povrede.

Biorelax kapi za smirenje i nesanicu antistres

BioRelax je najbolji prirodni preparat za smirenje i opuštanje – klikni na sliku i naruči!

Kod osoba koje su stalno u stresu dolazi do grčeva u mišićima usled konstantnog prisustva mlečne kiseline. Mišići na vratu, ledjima, rukama, postaju stalno zategnuti i tvrdi u vidu loptica ili ploča, pa nastali spazam mišića sprečava dobru cirkulaciju zbog čega dolazi do vrtoglavica, hladjenja tela, visokog pritiska, poremećenog rada unutrašnjih organa i promene geometrije tela – krivljenja. Nekada sam masaža nije dovoljno već je potrebno vežbati i koristiti sredstva za opuštanje. Preporučujemo sjajne BioRelax biljne kapi za opuštanje koje možete naručiti na preko sajta www.prirodanadar.rs  ili putem maila  [email protected]  ili telefonom  065 970 7777

Hot stone (masaža vulkanskim kamenjem)

hot stone masaža

Hot stone masaža je terapeutski tip masaže koja koristi toplo kamenje kako bi se postigla duboka relaksacija tela.

Kamenje se prethodno zagreje na oko 120 stepeni i ostavlja se da klizi ili se postavlja na različite specifične regije tela.

Toplota iz kamena prodire do mišićnih tkiva i pritom oslobađa stres i napetost, zatim umiruje nervni sistem i podstiče cirkulaciju krvi u telu.

Masaža vrelim kamenjem najbolja je za one koji prosto imaju bolove u mišićima i ne žele dubinsko masiranje.

Refleksologija (terapija zona)

refleksologija

Refleksologija je, osim šiacu masaže, još jedna alternativna terapijska tehnika. Ona je usmerena na stopala, a u nekim slučajevima i na ruke. Na stopalima se nalaze refleksne tačke svih organa i delova tela koje se tretiraju u skladu sa postojećim problemom određenih organa.

Mnogi vole kombinaciju refleksologije i šiacu masaže, kao jedan celokupan proces maserskog tretiranja čitavog tela.

Upravo kao i šiacu, ova masažna tehnika se preporučuje onima koji streme ka ozdravljenju.

Svaka tehnika masaže nudi jedinstveno i relaksirajuće iskustvo ljudskog tela i uma. Bez obzira na odabir tipa masaže, veoma je bitno izabrati i iskusnog i kvalitetnog masera. Loša terapeutska masaža može da upropasti iskustvo masiranja i da osobu ostavi u još većim bolovima od onih sa kojima je došla na masažu.