SEDMO NEBO

Izraz „na sedmom nebu“ znači biti van sebe od sreće i zadovoljstva. Sedmo nebo je super kremasti kolač koji može da pruži baš takav osećaj!

sedmo nebo

Sastojci:

10 jaja
10 kašika šećera
100 grama mlevenih oraha
4 kašike brašna
250 grama putera
10 kašika šećera
6 kašika brašna
100 grama kakaoa
500 ml mleka
1 pakovanje oblandi

Način pripreme:

Polupamo 5 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca mutimo mikserom i dodamo 5 kašika šećera. Promešamo mlevene orahe i 2 kašike brašna i dodamo belancima.

U tepsiju za pečenje stavimo jednu oblandu sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nanosimo testo za patišpanj. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

Polupamo preostalih 5 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca mutimo mikserom i dodamo 5 kašika šećera. Pomešamo kakao i 2 kašike brašna i dodamo kada se šečer rastopi.

U tepsiju za pečenje stavimo jednu oblandu sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nanosimo braon testo za patišpanj. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

Za fil mutimo 10 žumanaca i 10 kašika šečera. Kada se šećer rastopi, dodamo mleko i 6 kašika brašna. Ovaj krem kuvamo na pari. Kada dobije potrebnu gustinu, ostavimo da se ohladi.

Mikserom mutimo margarin i dodamo ohlađen krem. Nanesemo ovaj fil na braon patišpanj, a na fil stavimo beli patišpanj i onda preko njega ponovo nanesemo preostali fil. Kolač poslužiti isečen na kocke.

Prijatno!