OVAKO JE TO BILO…

Neverovatna priča, sastav bosanskog dečaka o proteklom letovanju, razvodu roditelja i prvoj ljubavi od koje mu se „zamantalo“, ovih dana postala je pravi hit na društvenim mrežama i nasmejala ljude u regionu. „Ujaku je dvaput puc’o čir, a sestra se ubola na ježa. Tata je slomio majku pred svima i niko se okrenuo nije…“, samo su neke od dogodovština ovog dečkića.

 

“Ove godine sam letnji raspust proveo s porodicom na moru. Ja, sestra i burazer. I otac i majka. Isto.

sastav bosanskog dečaka

Ilustracija

Ja sam iš’o svako jutro sam po hleb, a tata je pio popodne po najgoroj vrućini. Jedno dva dana nisam iš’o na plažu jer sam se od nečega osuo. Drugi dan mora tata je slomio majku pred narodom. Niko se ni okrenuo nije. Takav je narod.

Majka je govorila nama deci da će ujak Ibro slomiti tatu kad se vratimo. Ujak Ibro ja samim tim majčin brat. On je musliman kao i mi. Zaljubio sam se u Sandru, ona je pola-pola. Majki nije pravo u vezi toga. Sandra je odlična u školi. Ima velike plave oči. Kad me poljubila zamantalo mi se. Seka se ubola na ježa. Vriskala je dva sata. Kad smo je odveli doktoru on je rekao da nije jež nego srča. Noga joj se zagnjojila, pa smo morali nazad. Ja sam se jedino obradovao tome što će ujak Ibro slomiti tatu. Jer dosta je više bilo njegovog terora.

Kad smo došli kući ujak je došao da se pozdravimo jer on je se vrać’o nazad u Ameriku. Majka mu nije rekla ništa za tatu. Meni je zapretila da ćutim. Neće kaže, da se dušmani raduju. Neće ni da se ujak brine. Malo mu je firme. Dvaput mu je puc’o čir. Ja sam je pit’o kakvi dušmani, a ona je rekla da niko ionako ne gleda svoja posla nego jedva čeka neki haos. U komšiluku. Takav je narod. Ove godine je buraz krenuo u prvi razred. On je isti tata. Prvi dan se potukao dvaput. Majka je plakala, a tata mu je uz’o Toblerone. Takav je tata, samo nek je kontra svima. Burazova učiteljica je rekla da se preporučuje pažnja roditelja.

Ja sve mislim da će se, kad se ujak Ibro opet vrati iz Amerike, tata morati odseliti iz kuće. Majka je predala papire za razvod. Još ne sme da mu kaže, ali će mu sigurno reći. A narod nek’ jede g…a. Nije se zbog naroda ni udavala.”

Izvor: Index.hr