MALI GENIJALAC

Devetogodišnji dečak Vilijam Mailis već je završio srednju školu i upisao američki koledž, u želji da postane astrofizičar. Ovaj vunderkind kaže da je ovaj svet mogla da stvori samo neka sila spolja, a on će to i dokazati.

 

Vilijam Mailis nije običan devetogodišnjak. On ide na koledž, želi da postane astrofizičar i ima jedan cilj – da dokaže da Bog postoji.

vilijam mailis

Iako ima samo devet godina, Vilijam je već završio srednju školu i sada već pohađa koledž. On trenutno radi na dokazivanju svoje teorije o tome kako je nastao univerzum i želi da postane astrofizičar.

Ovaj mali genije iz Pensilvanije rekao je da želi svima da dokaže da Bog postoji. On će to uraditi tako što će pokazati da je, kako kaže, samo spoljašnja sila mogla da stvori univerzum.

Vilijamovi roditelji objasnili su neverovatan napredak u učenju koji je pokazivao još kada je bio jako mali. Sa samo 6 meseci života, dečak je mogao tačno da identifikuje brojeve, a već sa sedam meseci govorio je tečno. Sa dve godine naučio je da čita, piše i množi, sa četiri je naučio da čita grčki jezik, a sa samo 5 je naučio geometriju.

Ovaj devetogodišnjak ide na koledž, a njegov profesor istorije kaže da je primetio samo jednu razliku između njega i ostalih studenata.

“Vilijam je jedini koji na predavanjima ne hvata beleške. Umesto toga on sluša, čita i upija gradivo“, kaže profesor.