OSLOBAĐANJE OD OTROVA

Velike su šanse da ste već konzumirali genetski modifikovanu hranu ili hranu sa ostacima otrovnih hemikalija. Detoksikacija od GMO i pesticida veoma je poželjna za postizanje optimalnog zdravlja, a ovo su prirodni načini oslobađanja od štetnih materija iz organizma.

 

Namirnice koje sadrže otrove, bilo da je reč o GMO hrani ili proizvodima prskanim pesticidima, ostavljaju tragove koji se zadržavaju u organizmu, a da bismo bili što zdraviji, neophodno ih je odatle eliminisati. Rešenje je u kupovini organske hrane što prirodnijeg porekla, ali i u efikasnim, prirodnim načinima da ti toksini budu izbačeni.

detoksikacija od gmo

Ovo je 8 načina pomoću kojih se mogu eliminisati otrovi izazvani genetski modifikovanom hranom ili namirnicama tretiranih hemikalijama.

1. Jedite više vlakana

Vlakna mogu da eliminišu većinu zdravstvenih tegoba i problema sa telesnom težinom. Ove supstance poboljšavaju varenje, sprečavaju i leče hronične bolesti, podržavaju gubitak težine i smanjuju rizik od nekih vrsta raka. Vlakna pomažu dobre crevne bakterije i eliminišu toksine kroz debelo crevo. Probajte da na dnevnom nivou unesete bar 25 grama vlakana.

2. Pijte više vode

Voda za piće poboljšava funkciju organa, olakšava prenos hranljivih materija i poboljšava pražnjenje creva. Ona takođe omogućava da se toksini eliminišu kroz znoj i urin. Na žalost, zbog ograničenih resursa zdrave vode, veliki deo svetske populacije pije vodu toksikološki poluispravnu ili sasvim neispravnu. Preporuka je da se, osim izvorske vode, koriste filteri za vodu ili druge metode za prečišćavanje vode, poput prokuvavanja.

3. Upotrebljavajte probiotike

Probiotici i fermentisana hrana jačaju dobre bakterije i omogućavaju da eliminaciju štetnih materija u ishrani. Jogurt, kefir ili fermentisano povrće su samo neke od namirnica koje se preporučuju u procesu detoksikacije od hemikalija.

4. Koristite organski sumpor

Organski sumpor poboljšava funkciju jetre i njegova efikasnost očitava se u oslobađanju od toksina. Zapravo, nedostatak ovog nutrijenta može da poveća otrove u telu.

5. Koristite bilje

Određene biljke, kao što su kopriva ili koren čička, mogu dosta da učine u oslobađanju od toksina. Čajevi biljaka koje imaju svojstva čišćenja, bilo da utiču na krvotok, jetru ili bubrege, savršeni su u procesu izbacivanja otrovnih supstanci iz organizma. Probajte BioLiver kapi.

Bioliver kapi za jetru i holesterol i trigleciride

Najbolje prirodne kapi za čišćenje jetre i smanjivanje holesterola i triglecirida – klikni na sliku i naruči!

6. Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat antioksidantima i nižim sadržajem kofeina u odnosu na kafu. On je svoja povoljna dejstva pokazao i u procesu mršavljenja, ali sa konzumacijom ovog napitka treba biti oprezan i ne preterivati.

7. Znojenje

Znojenje je jedan od načina pomoću kog se organizam oslobađa toksina, pa zbog toga uvek koristite priliku da se preznojite.

8. Masaža

Ne postoje naučna istraživanja koja će podržati tvrdnju da masaža efikasno oslobađa otrove, ali neki stručnjaci veruju da se masiranjem može osloboditi velika količina štetnih materija iz organizma. Oni tvrde da pritisak koji se primenjuje na telo eliminiše toksine iz mišićnog tkiva i ćelija.

BioLiver kapi za jetru možete naručiti putem sajta www.prirodanadar.rs ili putem maila  [email protected] odnosno telefonom  065 970 7777