POREMEĆAJ U RADU ŠTITNE ŽLEZDE

Hormonski disbalans nastao poremećajem u radu štitne žlezde i ruski preparat za to

 

Tiroidna žlezda i Hormonski disbalans

Analizirajući laički uzroke psiho-fizičkog stanja supruge, žene u najboljim godinama, ali nezadovoljne bezuspešnim naporima da se oslobodi viška kilograma, slučajno sam na internetu (a gde bih inače) pronašao moguć razlog zašto se kilogrami, koji inače nisu rezultat obilne ili nepravilne ishrane, ne gube, a kad se i izgube posle neke dijete brzo vraćaju. Da li je hormonski status prvi uslov da bi se razmišljalo o razlozima gojaznosti?

Simptomi št

Simptomi smanjenog rada

Da li je potrebno reći koliko je simptoma prepoznato? Recimo – većina, što je izgleda karakteristično za njene „najbolje godine“, odnosno žene koje su se ostvarile i kao majke i kao bake. Najveći problem u svom tom prepoznavanju ličnih zdravstvenih problema leži u činjenici da je supruga zdravstveni radnik, a većina zdravstvenih radnika je podložna „pametovanju“ kad treba postaviti ličnu dijagnozu. Bolje je isprobati sve dijete, nego postupno sagledati uzroke gojaznosti. Izgleda da se racionalnije razmišlja kad se manje zna o rizicima i posledicama, ili kad se to dogadja nekom drugom.  Zdravstveni radnici se teško mire sa činjenicom da ono što se dešava nekom drugom, sa čime su suočeni ceo radni vek, može da se desi i njima. I nisu oni izuzetak – kod računovodja su najneažurnije lične knjige, advokata će bolje braniti drugi advokat na sudu nego što će on to lično činiti, kola automehaničara imaju najviše nedostataka. Izgleda – pravilo.

Nemam nameru da u ovom tekstu teoretišem o štitnoj žlezdi, o njenoj ulozi, poremećajima i slično. O tome neka pišu kvalifikovani. Namera mi je da prenesem pozitivna iskustva u tretmanu koji je sprovela supruga, koristeći „dodatak ishrani“ – lek – ruskog porekla, koji je doprineo da se sve anomalije štitne žlezde, dijagnostikovane pre započete terapije, eliminišu a hormonski status dovede u normalno stanje. Sve to su potvrdile ultrazvučna i laboratorijska dijagnostika pre i posle tretmana. Otklanjajući ove probleme, stvorili su se uslovi da supruga preispita druge razloge koji su mogući uzrok viška kilograma.

Svrha ovog teksta je isključivo da se kroz lično pozitivno iskustvo pomogne drugima da prevazidju iste zdravstvene probleme. Cilj ovog teksta nije reklama, kupovina ili prodaja.

ЭНДОНОРМ

endonorm

Endonorm

Sticajem okolnosti, da se član porodice nalazi u Rusiji, došlo se do saznanja da ruska kompanija „Fitopanacea“ proizvodi lek Endonorm, koji pokazuje visoku efikasnost u lečenju poremećaja rada štitne žlezde. Izgleda da je muka naterala Ruse da se odgovornije posvete ovom problemu, jer prema podacima Svetske zdravstvene organizacije svaki drugi stanovnik moskovske oblasti pati od nekog oblika bolesti štitne žlezde, a u nekim delovima Rusije čak je 95% stanovništa zahvaćeno. Ceni se da su razlozi za tako visoko učešće ovih oboljenja nedostatak joda, nepovoljni uslovi životne sredine i genetski poremećaji. Deklarisano dejstvo ovog leka je u uravnoteženju rada štitne žlezde, odnosno vraćanju njene funkcionalne aktivnosti i morfološke strukture. Endonorm je sačinjen 100% od biljnih supstanci, nema hormona, nema hemije, nema neželjenog dejstva i ne mora da se koristi doživotno. U zavisnosti od stepena oboljenja, prvi efekti se primećuju već posle prvog tretmana, a za potpun efekat je dovoljno 2 do 3 tretmana. Posle sprovedenog lečenja štitna žlezda nastavlja normalno da radi. Sa svim navedenim možete se upoznati na srpskim i ruskim sajtovima.

Koliko su naši lekari upoznati sa ovim lekom – „dodatkom ishrani“ ne znam. Uglavnom, malo se zna i da nije bilo te srećne okolnosti da „imamo nekoga u inostranstvu“ pristupilo bi se uhodanom sistemu hormonskog, hemijskog ili hirurškog lečenja – ublažavanja posledica, ali ne i otklanjanju uzroka. Na domaćem tržištu endonorm se može naći po paprenim cenama. Za mesečnu terapiju potrebno je 90 kapsula (tri kapsule dnevno, po jedna pre jela) što prema informacijama sa dostupnih sajtova u Srbiji košta oko 10.000 din. U Rusiji, za 12.000 din. mogu se kupiti četiri kutije endonorma sa po 90 kapsula. Da li je potreban komentar?

Ponovio bih na kraju – ovo pisanje nema svrhu da reklamira. Imajući u vidu da su bolesti štitne žlezde prilično zastupljene i da normalan život u najvećoj meri zavisi od hormonskog balansa, sagledajte sve mogućnosti za izlečenje, jer je vaše zdravlje u pitanju. Cenite iskustva drugih.

Aleksandar Zlatar