SPREČILI KRAĐU

Ono što policiji godinu i po dana nije pošlo za rukom, uspeli su neustrašivi penzioneri za samo jedan tren. Njih troje oborili su na zemlju provalnika koji je hteo da pokrade zlato i zadržali ga dok nije stigla policija. Njihova hrabrost odlikovana je ordenom.

 

Vremešni penzioneri odlikovani su ordenom za hrabrost, nakon što su uspeli da savladaju i obore provalnika na pod i tako ga drže do dolaska policije u engleskom gradu Derbiju.

neustrašivi penzioneri

Piter Miler (70) poreklom Nemac, krenuo je da obiđe kuću svoje nedavno preminule svekrve u Derbiju u Engleskoj, kad je zatekao provalnika Stivena Varda kako stoji u uglu sa kesom punom nakita.

Piter je bio u društvu svojih rođaka, bračnog para Adlija (81) i Šejle Gorafa (78).

Trojac je uspeo da savlada provalnika i da ga drži na podu do dolaska policije.

Zbog hrabrosti, šef lokalne policijske stanice ih je pohvalio, ali i nagradio. Naime, oni su odlikovani za hrabrost jer su rizikovali kako bi uhvatili provalnika.

Prijatelji i rođaci ih od ovog događaja zovu tri musketara.

„Otvorio sam vrata kuće i na hodniku ugledao provalnika. Pokušao je da pobegne, ali smo uspeli da ga zaustavimo. Kad sam ga video, preplavio me je adrenalina tako da sam ga srušio na pod. Sa našom zajedničkom težinom nije imao šanse da pobegne“, rekao je penzionisani direktor banke Piter Miler.

Hrabri Piter je primio nagradu na svečanoj ceremoniji u Darbiju, dok su Adli i Šejla bili odsutni zato što inače žive u SAD, ali je njihova rođaka primila nagradu u njihovo ime.

Inače, za serijskim provalnikom Stivenom Vordom policija je tragala 18 meseci. Osuđen je na 27 meseci zatvora.

https://www.youtube.com/watch?v=i6JD_CbQ8Cs

Izvor: Blic.rs