SUPERMOĆNO ORUŽJE

Poverljivi dokumenti FBI tek su vrh ledenog brega o putanjama genijalnih otkrića Nikole Tesle, među kojima je i zrak smrti, moćno oružje kom nijedna odbrana ne može da se suprotstavi. Rusija ima ukupno četiri Teslina pronalaska, ali ih i dalje čuva u tajnosti.

 

Jedan od najvećih stručnjaka za delo Nikole Tesle prof. dr Velimir Avramović kaže da poverljivi dokumenti o Nikoli Tesli, sa kojih je ovih dana američki Federalni biro za istrage (FBI) skinuo oznaku tajnosti, nisu nepoznati javnosti, osim tri o „zraku smrti“.

zrak smrti

„Iako je bilo poznato da je dan posle Tesline smrti, 8. januara 1943, američka vlada zaplenila celokupnu imovinu iz njegovog apartmana u hotelu „Njujorker“, Amerikanci su to tek sad priznali. FBI je tek sad obznanio šta se tih dana događalo. Prećutali su, međutim, da su u Teslinom apartmanu bili predstavnici američke vojne obaveštajne službe DIA, a ne FBI agenti. Tesla je bio naučnik, a ne kriminalac kao Al Kapone! Pratili su ga vojni obaveštajci. Teslini pravi naučni radovi nisu u FBI, već u tzv. Intelligence community, američkoj obaveštajnoj službi za naučna otkrića, a verovatno ih imaju i Englezi“, ističe dr Abramović, napominjući da je većinu „novih“ dokumenata objavio Aleksandar Milinković u knjizi „Tesla – Dosije FBI“.

Tri nedelje posle Tesline smrti, sva njegova imovina i svi dokumenati predati su na detaljno ispitivanje, nikom drugom do Džonu Dž. Trampu, stricu Donalda Trampa i njegovom asistentu Ričardu Fejmanu. Oni su pregledali sve zaplenjene Tesline spise.

„Tramp i Fejman radili su za državnu američku vojnu obaveštajnu službu NSA i povereno im je da odaberu šta će ostati, a šta će biti sklonjeno“, kaže dr Abramović.

Profesor tvrdi da je Tesla umro u svom apartmanu 7. januara 1943. godine, što je i bilo poznato, a ne dan kasnije, kako se navodi u novoobjavljenim dokumentima.

„General Mirko Marković opisao je u svojim memoarima šta se dogodilo. Desilo se da Marković, takođe zanimljiva ličnost, general koji je kasnije kao staljinista završio na Golom otoku, a u to vreme u Pitsburgu bio glavni urednik lista „Slobodna reč“, sasvim neočekivano sa Teslinim sestrićem Savom Kosanovićem 7. januara ode u hotel „Njujorker“. Tamo su zatekli policiju koja je fotografisala Teslin apartman, ali i sve njegove stvari, još netaknute. Naočigled Markovića i Kosanovića došla su tri manja vozila iz Pentagona i sve aparate odneli su vojnici. Takođe i tehničke crteže koji su bili u spavaćoj sobi u velikom namenskom ormanu“, navodi dr Abramović.

Dokumenti s kojih je skinuta oznaka tajnosti dokazuju da su ta čuvena otkrića tek vrh ledenog brega Tesline genijalnosti. Po zvaničnoj verziji, koja je važila u proteklim decenijama, „zraci smrti“ u stvari ne postoje. Dokumenti objavljeni posle 73 godine, međutim, pružaju satisfakciju „teoretičarima zavere“, koji odavno tvrde da je vlast mnoge Tesline pronalaske sakrila od javnosti. Navodno, Tesla je tridesetih godina otkrio oružje zasnovano na mlazu čestica svetlosti, koje su neki nazvali zracima mira. Ta naprava, teoretski, može da proizvede jak usmeren snop energije, koji se može upotrebiti za obaranje neprijateljskih aviona ili uništavanje bilo čega drugog.

„Tehnologija „zraka smrti“ čuvenog pronalazača zaista postoji i sakrivena je od javnosti posle njegove smrti. Oni dokazuju da Teslini „zraci smrti“ nisu tek plod mašte pisaca naučnofantastičnih romana, nego uistinu njegova tehnologija. Štaviše, Bela kuća je za učinak „zraka smrti“ bila „živo zainteresovana“, kaže Milka Kresoja, direktorka Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle.

Ona pominje da je „Njujork tajms“ 11. jula 1934. objavio vest da je Tesla izmislio „zrake smrti“ koji su u stanju da unište oko 10.000 aviona na udaljenosti do 400 kilometara. Govorilo se o, do tada neviđenom, zastrašujućem oružju i da nikakva zaštita i odbrana ne može da spreči rušilačku snagu tog oružja. Od novog oružja, kako je tvrdio svetski priznati genije električne struje, ne bi postojala nikakva zaštita.

Tesla je uspostavio kontakt sa predstavnikom sovjetske vojne obaveštajne službe u SAD – Leonidom Tolokonskim. Rusima je patent ustupio za 25.000 dolara. Vojno rukovodstvo razmatralo je i mogućnost da pozove Teslu u SSSR, a zatim da ga ostavi u zemlji zauvek. Ali on je odbio tu ponudu.

Teslin „zrak smrti“ je rođen u Dejtonu, u laboratoriji za materijale vazduhoplovne vojne baze, ali je, prema rečima Abramovića, patent dao Rusima.

„Tesla je svoje patente davao različitim državama – kanadskoj, engleskoj, američkoj i ruskoj. Zbog njegovih pronalazaka potpisan je čuveni sporazum u Jalti. Rusi imaju četiri Teslina pronalaska, ali ih i dalje čuvaju u tajnosti. Bio sam naučni redaktor za objavljivanje njegovih radova u Rusiji. Izašle su četiri knjige u kojima su njegovi patenti iz svih drugih zemalja, ali problem se pojavio kada smo hteli da nabavimo one iz Rusije. Nisu nam dozvolili. Peta knjiga, zbog toga, nikad nije izašla“, tvrdi dr Abramović.

Inače, Nikola Tesla je jedna od najomiljenijih ličnosti u ezoterijskim društvima širom sveta. U Rusiji vlada „teslomanija“ – na dve nedelje izlazi bar jedna knjiga o njemu. Teslinom ostavštinom u Americi najviše se bave tajne službe.

Izvor: Novosti.rs