NEDOSTUPNO LJUDIMA

Nema sumnje da skrivenih lokacija na Zemlji, nedostižnih ljudskom oku, ima mnogo, ali ovo je 5 tajnih mesta koja se ni na servisu za satelitsku pretragu površine planete – Google Maps – ne mogu videti, jer su cenzurisana. Polemike oko toga šta se na ovim mestima nalaze vode ka vanzemaljcima, tajnim vojnim baza ili svemoćnim strukturama iz davnina.

 

Određena mesta na planeti Zemlji nedostižna su običnim ljudima da ih posete, jer kriju neke tajne zbog kojih se o njima nikada ne govori niti se obilaze. Međutim, takva tabu mesta postoje i za Google Maps, mrežnu mapu na kojoj se, bar kako smo mislili, učitava bilo koji deo prostranstva ove planete.

5 tajnih mesta

Šta je to što Google u svojoj aplikaciji Maps pokušava da sakrije od svih nas, nije nam poznato i verovatno nikada nećemo saznati.

Sigurno je da nikada nećemo saznati da li su te „zamrljane“ oblasti obeležene na Google Maps tajne vojne baze koje pripadaju različitim vladama širom sveta. Takođe, nećemo znati ni zbog čega Google na svojoj mapi cenzuriše ove oblasti.

Ispostavlja se da širom sveta postoje određene tajne baze i skrovišta, o kojima se malo zna i još manje govori. Takva mesta, čak i na ovim svetskim mapama, moraju biti cenzurisana, tačnije da se ni u snimku iz satelita na tom određenom mestu nikada ne sazna šta se tu zapravo nalazi.

Ono što je očigledno je da je Google namerno dodatno obradio ove lokacije, prekrivajući ih bojom, u cilju sprečavanja korisnika širom sveta da vidimo šta se tačno na tom mestu nalazi. To je trend globalne cenzure ili globalnog prikrivanja, kada se prećutkuje ono što nije u interesu velikih sila da se sazna. Svetski moćne vlade, iako mnoge od njih u sukobima, čini se da imaju jednu zajedničku misiju, a to je stanovište da postoje neke stvari o kojima obični ljudi ne bi trebalo ništa da znaju.

Sada već čuvena Oblast 51 (engl. Area 51) cenzurisana je na Google mapama. U pitanju je američka vojna baza koja se nalazi u pustinjama Nevade, udaljena oko 180 kilometara od Las Vegasa. Nastala je 1955. godine i ona je visoko čuvana baza za ispitivanje aviona i novih oružja. Međutim, sudeći prema Google Maps, postoji još mesta koja su prikrivena, što znači da su identično tajnovita ili možda i više od prokazane Oblasti 51.

U naučnim analizama ide se dotle da se sumnja da ovakva skrovita mesta služe ne samo humanoj populaciji u svetu, već i vanzemaljskoj, odnosno bićima koji ne pripadaju ljudskom rodu.

Šta bi moglo da bude pritajeno na ovim mestima i šta se tačno u njima dešava? Šta može biti toliko važno da je Google „osećao potrebu“ da ih sakrije od javnosti?! Tajni projekti i tehnologije? Vanzemaljci? Drevne tajne građevine ili relikvije sa neobjašnjivim silama? Čini se da ima previše pitanja, a premalo odgovora.

Ovaj video sabrao je top 5 destinacija na Google Maps koje predstavljaju tajne lokacije, cenzurisane sa satelitskog snimka, u cilju prikrivanja od javnosti. On nudi moguće odgovore na pitanja šta bi moglo da se krije na jednom od vrhova Himalaja, u priobalju Grenlanda, zabačenim krajevima ogromnog Sibira, ostrvu Sendi u Koralnom moru ili na jednom ranču u sredini kalifornijske pustinje.