GUSLARSKO VEČE

Novim CD-om, sa poemom posvećenom predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, biće obeležen jubilej Slavka Jeknića, narodnog guslara koji već 35 godina pronosi svetom muziku sa ovog instrumenta. U pripremi je i knjiga „Gusle naše svete“.

 

Povodom jubilarnih 35 godina u guslarstvu, narodnog guslara Slavka Jeknića, u četvrtak 17. novembra u 17 sati, u beogradskom pozorištu „Slavija“ biće održano guslarsko veče.

jubilej slavka jeknića

Ovom prilikom uz gusle će pored Jeknića pevati i narodni guslari Veljko Đuranović, Vlastimir Barać, Slavko Aleksić, Milomir Trebješanin i Nikola Jeknić. Učestvuju i etno-pevači Hadži Nikola Mijović i Marija Sandić, a takođe i dramski umetnici Aleksandar Dunjić i Sandra Bugarski.

Ovom prilikom biće promovisan novi CD narodnog guslara Slavka Jeknića posvećen pravoslavlju i našim tradicionalnim vezama sa Rusijom. Na CD-u se nalazi nova poema posvećena predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Jeknić priprema za objavljivanje i knjigu o guslama i epskoj poeziji „Gusle naše svete“ koja će svetlost dana ugledati janura iduće godine.

Autor: S. Đ.