„HAOS“ ODMALENA

Nedavno sezonsko pomeranje sata unazad napravilo je „pometnju“ u određivanju tačnog vremena rođenja dva dečaka blizanca. Ovom zbrkom, mlađi blizanac postao je stariji od svog prethodno rođenog brata.

 

Emili i Set Piterson iz Masačusetsa, postali su roditelji dečaka blizanaca u prvim satima 6. novembra, noći kada je počinjalo zimsko računanje vremena.

mlađi blizanac

Ilustracija

Kako prenosi ABC News, Semjuel je rođen u 1:39 po lokalnom vremenu, dakle 20 minuta pre nego što se sat pomerio za jedan unazad. Njegov brat blizanac Ronan rodio se tačno 31 minut kasnije.

Po novom satu, zvanično vreme rođenja bilo je 1 sat i 10 minuta, a po starom, 2 sata i 10 minuta. Tako je Ronan, rođen posle Semjuela, bar na papiru stariji blizanac.

„Moj muž se prvi setio da se sat pomera te noći. Medicinska sestra u bolnici nam je rekla da joj se za 40 godina karijere nije desilo ništa slično“, izjavila je majka novorođenih blizanaca Emili Piterson.

Direktor bolnice u kojoj su se Ronan i Semjuel rodili je izjavio da su srećni kako se sve odigralo, ističući da će to biti lepa priča koju će roditelji moći da prenesu blizancima.

Izvor: N1info.com