JAČI OD HEMOTERAPIJE

Đumbir se sve više tretira kao lek nego kao začin, zahvaljujući naučnim studijama koje dokazuju njegovu lekovitost. Jedinjenje šogaol, koje se nalazi u njemu, deset hiljada puta je efikasnije od medicinskog tretmana nad malignim ćelijama, pokazuju istraživanja.

 

Đumbir je jedna od najmoćnijih biljaka u svetu. Brojne naučne studije pokazuju da ova biljka ima antioksidativna i protivupalna dejstva, kao i brojna druga lekovita svojstva. Novija istraživanja pokazuju da se moć đumbira ogleda i u tome što može da spreči i izleči rak.

šogaol

Đumbir sve to može zahvaljujući posebnom jedinjenju koje se nalazi u njemu. Jedinjenje koje sadrži 17 atoma ugljenika, šogaol, daje takvu moć đumbiru. Prema novijim naučnim studijama, šogaol koji se nalazi u đumbiru je deset hiljada puta efikasniji od hemoterapije. Osim toga što je pravi “ubica” malignih ćelija, šogaol ne čini nikakvu štetu zdravim ćelijama u organizmu. Vredno je pomena i to da sirovi đumbir ima veće količine jedinjenja šogaol nego đumbir u prahu.

Naučna medicinska studija koju je sproveo državni univerzitet u Džordžiji otkrila je da upotreba đumbira može smanjiti veličinu tumora prostate za neverovatnih 56 odsto. Uz ovo otkriće, navedeno je i da đumbir može redukovati upalu, a povećati unos antioksidanata.

Iako se moraju obaviti još detaljnija istraživanja oko lekovitosti đumbira, dovoljno je saznanje da je ovakva njegova efikasnost kod neutralisanja malignih ćelija već potvrđena.

Biocapillary kapi za cirkulaciju i krvotok

Biocapillary biljne kapi za bolju cirkulaciju imaju djumbir u sebi – klikni na sliku i naruči!

Ostale prednosti đumbira

Mučnina: Istraživanja pokazuju da đumbir može da tretira mučninu i povraćanje, pa se preporučuje njegova upotreba u takvim stanjima organizma.

Osteoartritis: Ovo je često stanje koje može izazvati ukočenost i bol u zglobovima. Dokazano je da su pacijenti sa ovim zdravstvenim tegobama osećali manje bola posle uzimanja ekstrakta đumbira.

Bol u mišićima: Uzimanje samo 2 grama đumbira dnevno za 11 dana može smanjiti bolove u mišićima, tvrde naučne studije.

Šećer u krvi: Đumbir ima tu moć da nivoe šećera u krvi održava na donjim granicama, čime posledično smanjuje rizik od dijabetesa.

Menstrualni bol: Žene mogu imati koristi od uzimanja đumbira tokom menstrualnog ciklusa. Istraživanja obavljena na đumbiru pokazala su da uzimanje samo jednog grama ove biljke može da ublaži bol u vreme ciklusa.

Holesterol: Neke studije pokazale su da đumbir snižava loš holesterol u organizmu, tzv. LDL holesterol.

Mozak: Đumbir je dokazani borac protiv brojnih loših stanja moždanih funkcija, najpre kod Alchajmerove bolesti.