MOĆNO I BRZO

Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je svoje zastrašujuće superoružje nazvano Satanin sin, koje je u suprotnosti sa sistemima protivraketne odbrane NATO-a. Raketa 4202, kako joj je službeni naziv, ispaljena je hiljadama milja daleko od bazne stanice Jasni u Rusiji do udaljenog poluostrva na Kamčatki, a zvaničnici iz Kremlja ocenili su ovo testiranje kao veoma uspešno.

 

Ova bojeva glava nevidljiva je za američki antiraketni sistem, a zbog svoje brzine nemoguće ju je pratiti i oboriti. Iz ruske nuklearne baze u Kaliningradu do Britanije može da dođe za neverovatnih 13 minuta.

satanin sin

Tenzije između Britanije i Rusije su trenutno na prekretnici nakon što je tamošnja premijerka Teresa Mej napala Putina da “podriva napore Zapada” za uspostavljanje političke stabilnosti u Siriji.

Baš zbog ove teme Putin je nedavno razgovarao i sa novoizabranim američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je čak tokom predizborne kampanje NATO ocenio kao “zastareo”, te sada Evropa strepi da bi Amerika mogla da izađe iz alijanse čime bi postali lak plen za Putina.

Novo oružje specijalno je dizajnirano da bude deo nove ruske nuklearke Satan 2, koja je predstavljena javnosti prošlog meseca. Raketa 4202, kako je službeni naziv Sataninog sina, ispaljena je hiljadama milja daleko od bazne stanice Jasni u Rusiji do udaljenog poluostrva na Kamčatki, a zvaničnici iz Kremlja ocenili su ovo testiranje kao veoma uspešno.

Putinova nova “omiljena igračka” biće spremna za lansiranje 2018. i biće toliko jaka da će granatiranje Hirošime i Nagasakija izgledati kao dečiji film.

Izvor: Telegraf.rs