PRECENJEN LJUBIMAC

Jedan Nemac postavio je na najvećem sajtu za prodaju automobila oglas u kojem za svoj sređeni Golf kec traži 19.000 evra. Njegov Golf je značajno izmenjen, ofarban je specijalnom bojom, ugrađene su mu velike crvene aluminijumske felne, a prešao je samo 5.000 kilometara.

 

Ljubitelji automobila bili su šokirani kada se društvenim mrežama proširila vest da se na online ponudi polovnih vozila, prvi model Golfa proizveden davne 1983. godine nudi za tako neverovatnu sumu!

sređeni golf kec

Izvesni Patrik Melke iz Štutgarta za primerak prve generacije Golfa GTI traži 19.000 evra, iako automobili ovog modela i starosti mogu da se nađu za cenu koja se dobije kada od ove brojke oduzmete dve nule.

Ipak, nije u pitanju greška prilikom postavljanja oglasa već modifikovan primerak veoma popularnog modela.

“Za sve kojima je vožnja zabava” – bila je jedan od uvodnih rečenica u materijalima podeljenim novinarima 1976. na predstavljanju Golfa GTI. Fraza koja najbolje opisuje stvaranje modela s kojim je Folksvagen uveo novi segment automobila i prisilio konkurenciju na prestrojavanje.

golf kec unutra

Unutrašnjost u izuzetnom stanju

Možda nije slučajno što se ovaj stanovnik Štutgarta odlučio da baš na 40. godišnjicu od nastanka modela ponudi svoj primerak na prodaju. Njegov Golf je značajno izmenjen, motor je friziran pa umesto standarnih 110 razvija neverovatnih 600 konjskih snaga. Takođe, ofarban je specijalnom bojom ugrađene su velike crvene aluminijumske felne.

U oglasu se navodi da je automobil proizveden 1983. godine prešao samo 5.000 kilometara, a na slikama se može videti da je unutrašnjost vozila u izuzetnom stanju.

Ipak, to ne objašnjava u potpunosti veoma visoku cenu, pogotovo što se za 19.000 evra mogu kupiti mnogo mlađi i luksuzniji modeli sportskih automobila. Verovatno je zbog toga ponosni vlasnik ovog Golga GTI napisao da je u poslednje vreme primio previše poziva od nedovoljno ozbiljnih kupaca, pa je naglasio da nikakvo cenkanje ne dolazi u obzir.

Kad se pojavio na tržištu koštao je 13.850 nemačkih maraka. Motor sa 110 konjskih snaga u autu koji teži tek 810 kilograma garantovao je stizanje do stotke za 8,2 sekunde i maksimalnih 182 km/h, a jaki aduti bili su robusnost, pouzdanost i umerena potrošnja. Sada nam ostaje samo da sačekamo i saznamo da li će se naći dovoljno veliki zaluđenik za legendarni GTI ili će Patrik ipak morati da se zadovolji manjom cifrom za svog ljubimca.

Izvor: Telegraf.rs/Mobile.de