NEĆE DA SE PENZIONIŠE

Dobro poznata američkoj policiji je baka Doris, koja je već dugogodišnja prestupnica. Ona je u najnovijem pohodu, iz zlatare pokušala da ukrade dijamantsku ogrlicu vrednu 1.995 dolara. Uočili su je taman kad je nameravala da je stavi u džep.

 

Istražitelji kažu da Doris Pejn iza sebe već ima 60-godišnje iskustvo u lopovluku. Radila je širom sveta, a o njoj su 2013. čak snimili i dokumentarni film „The Life and Crimes of Doris Payne“.

baka doris

Prošle godine su je uhvatili, takođe u Atlanti, kada je iz luksuzne radnje ukrala minđuše vredne 690 dolara. Vremešna bakica detinjstvo je provela u Zapadnoj Virdžiniji, a u tinejdžerskim godinama s porodicom se preselila u Ohajo.

Policija tvrdi da je Pejn za vreme krađa po kojima je postala „slavna“ koristila barem 22 lažna imena, a iako je nekoliko puta završila u zatvoru, veruju da je nebrojeno više puta ostala neotkrivena.

Američka udruženja zlatara i draguljara toliko su se bojale Doris da su još 70-ih godina prošlog veka širom zemlje delile letke s njenom fotografijom i ličnim podacima kako bi upozorile klijente i jedni druge na nju, piše Gardijan.

„Sve je počelo još dok sam bila dete. Ušla sam u zlataru jer sam htela da razgledam satove, a vlasnik je bio toliko drag da mi je dao da ih isprobam. Valjda je mislio da sam bezopasna devojčica. Zaboravio je na mene kad mu je u radnju ušao kupac, a ja sam samo neprimetno izašla, naravno, sa satom na ruci, ispričala je Pejn američkim medijima.

Tad je, dodaje, prvi put pomislila da bi zapravo mogla da živi od toga, a ideju je počela da sprovodi u delo već u ranim 20-im godinama.

Lukava baka Doris tvrdi da nikada nije imala posebnu taktiku za svoje kriminalne radnje.

„Ne diktiram ja šta će se dogoditi u zlatari, nego osoblje koje tamo radi. Ne prilazim prodavcima iz čista mira i ne tražim da mi pokažu najskuplje što imaju. Oni to urade sami, ja ih samo šarmiram izgledom i ponašanjem, rekla je samouverena kradljivica.

Zbog ove najnovije pljačke završila je iza rešetaka i čeka suđenje u Atlanti.

Izvor: Jutarnji.hr