50.000+ RAZLOGA DA SE RAZBOLITE

Da li geomagnetna zračenja i polja uz tehnička zračenja izazivaju ozbiljne bolesti kao što su rak, dijabetes, depresija, aterosklerozu i druge kardiovaskularne bolesti objašnjava gospodin Nikola Trifunović

 

Vreme je da pogledate gde i na čemu spavate

Za štetna zračenja zemlje, vode i kosmosa sam znao od ranije. To su one priče o Hartmanovim čvorovima, rašljarima, piramidama zaštite, Teslinoj purpurnoj ploči i sličnim stvarima. Tu su stalno legende o rašljaru koji uvek nadje vodu gde se najmanje nadate. Znam i o štetnim elektromagnetnim zračenjima tehničkih uredjaja kao što su mobilni telefoni, pojačala, zvučnici, televizori, mikrotalasna. Imate na You tube-u klipove kako par mobilnih telefona kada su uključeni mogu da skuvaju jaje, a zamislite šta tek rade vašem mozgu.

Nasa Da li štetna geomagnetna zračenja i polja izazivaju rak

Magnetno polje naše planete – geomagnetna zračenja iz jezgra Zemlje

Medjutim, nisam tome nešto pridavao značaja tim pre što Crkva s razlogom ne gleda blagonaklono na visak i rašlje (to je jedan oblik okultizma) sve dok mi moj sveštenik zbog mojih žalbi na glavobolju i težak san nije skrenuo pažnju da pregledam sobu gde spavam, da li spavaća soba ima štetna zračenja. Kao što rekoh Pravoslavna Crkva inače ne odobrava rašljare i visak, medjutim moj duhovnik i nije mislio na tu vrstu pregleda, nego da neko ko tome naučno pristupa, dodje sa pravim modernim instrumentima i obavi merenja postojećih magnetnih polja u stanu. Jer, geomagnetna zračenja i polja su sveprisutna, samo što su negde normalna a negde su to povišena i patogena geomagnetna zračenja.

Posle nekog vremena setih se da sam pre nekoliko godina preko web magazina Bašta Balkana čuo za jednog našeg čoveka koji je upravo to radio, merio zračenja u stanu. Koristio je neutronski geomagnetni uredjaj koji geofizičari koriste za merenje Zemljinog magnetnog polja. Uz to taj gospodin je i tvrdio da su većinom teže bolesti posledica patogenog zračenja zemlje. Zvao se Nikola Trifunović.

Nadjem ja gde gosn Nikola Trifunović ima svoj sajt i pročitam osnovne informacije. Nazovem ga i pitam da li on meri u stanu ta patogena geomagnetna zračenja i polja, te da li dolazi u posete. On mi odgovara potvrdno, stim da me pita da li živim u stanu u soliteru (zgradi) ili nekoj u kući, jer ako sam u zgradi meri magnetne energije samo noću, jer tokom dana zbog mnoštva električnih uredjaja ima po spratovima dosta magnetnog šuma. Kuće gleda danju, a pošto mi živimo u porodičnoj kući, lako smo se dogovorili za dnevnu posetu. Gosn Nikola Trifunović je poneo svoj uredjaj (by the way američki neutronski magnetomer, jako skup) i došao do nas.

I to je bio jedan sjajan dan proveden u interesantnom razgovoru sa gosn Nikolom, koji je pun intrigantnih priča. On je doneo svoj američki uredjaj – protonski geomagnetni merač, jedna skupa sprava koju naučnici geofizičari koriste za merenje magnetnog polja zemlje i krenuo u obilazak stana i u priču. Gosn Nikola Trifunović smatra da su patogena geomagnetna zračenja najznačajniji faktor za pojavu bolesti, dok pak neki drugi medicinski sistemi kao što su kvantna medicina i biofidbek smatraju da je to stres u najširem smislu a neko daje značaj ishrani, vakcinama, aditivima, itd.

Prepričaću najkraće moguće teze o toma kako geomagnetna zračenja deluju na zdravlje:

– prirodno geomagnetno zračenje, odnosno geomagnetno polje Zemlje je od 40-50.000 nanotesli. U prirodi se nadje i polje sa nižim magnetnim zračenjem i ono je dobro za odmor i oporavak – Čobanov odmor, kako on kaže. Kina na primer ima geimagnetno zračenje manje od 40.000 nT i zato su kinezi manjeg rasta, jer niže polje izaziva manji rast i obrnuto, više polje dovodi do višeg rasta. Nadje se u prirodi i geomagnetno polje sa zračenjem višim od 50.000 nanotesli i to mahom gde ima rude gvoždja i magnetnih stena – to je patogena i štetna zona za život čoveka.

– mi svojim stanovima i uredjajima u kojima ima gvožda i magneta remetimo prirodno polje i pojačavamo ga, stvarajući za naše telo abnormalno magnetno polje iznad 50.000 nanotesli.

– kada osoba boravi dugo u nekom prostoru gde je štetno magnetno polje (iznad 50,000 nanotesli), posebno ako spava na takvom mestu, razvijaju se bolesti na telu u predelu tela gde je najače zračenje. Povišeno geomagnetno zračenje izaziva bolest samo kada stalno neku osobu pogadja u odredjenom delu tela – otuda ajkule nemaju rak, jer su stalno u pokretu.

– bolest se razvija nakon 5-10 godina spavanja na takvom mestu. Ima slučajeva da neko spava i po 30 godina na takvom mestu ali da ne dodje do patološkog stanja i bolesti. Objašnjenje je da nakon spavanja boravi u nekom sniženom magnetnom polju koje ga relaksira i sprečava nastanak bolesti. Postoje takva mesta koja deluju isceljujuće. Takodje, sve zavisi i od same osobe i njene životne jačine.

– najčešći razlog za pojačano geomagnetno zračenje i magnetno polje na mestu gde neko spava je dušek sa žičanim jezgrom, metalni krevet, metalne šipke ispod dušeka, metalne lampe i stvari oko kreveta, zvučnici pored kreveta, žice i metalne instalacije ispod kreveta, itd. (Meni je to demonstrirao na licu mesta, gde mi je na instrumentu pokazao kako mi je pored kreveta zračenje 44 a na samom krevetu 56! Pa sad ti spavaj na fancy dušeku sa Boneli džepovima sa žičanim jezgrom)

– ne postoji bilo kakav lek za smanjivanje prirodno povećanog magnetnog polja kao što su piramide, magnetne spirale, trska, vuna, izolacija i slično što se propagira kao zaštita od štetnog zračenja. To su samo komercijalne besmislice.

– jedini lek je da se izmestite dalje od lošeg magnetnog zračenja zemlje. Ili ako vam je povećano magnetno zračenje izazvano dušekom sa metalnim spiralama, da isti zamenite sa nekim dušekom koji je od sundjera ili lateksa. Pitao sam gosn Nikolu za memorijsku penu i on je rakao da je to u redu za dušek, Medjutim, trenutno popularna memorijska pena za dušek je kontroverzna i toksična po mišljenju doktora naturopata. Znači, dušek treba da je bez žica, kao što i treba i da zamenite krevet koji ima metalne šipke, žice ili prečage u sebi, da uklonite kablove, produžne, lampe, zvučnike, okov, dalje od kreveta gde spavate (odnosi se slično i na radni prostor gde dugo provodite vremena).

– i ozbiljne i teške bolesti kao rak i dijabetes mogu se izlečiti spontano i same od sebe ako se bolesnik premesti da spava i boravi u dobrom prostoru sa normalnim zračenjem i adekvatnim pristupom lečenju u smislu navika i uzimanja hrane. Ljudsko telo je vrlo adaptibilno i samoisceljujuće i ako nije preterano zagušeno, samo će se oporaviti i pored novih agenasa i pretnji. Naravno, neko ko ima predijabetično stanje i ode u dobro geomagnetno zračenja a nastavi da jede šećer i masti, neće se isceliti, naprotiv.

– geomagnetno zračenje od 44.000 nanotesli je odlično za učenje i kreativnost, retko se nalazi po stanovima, ali kada se nadje tu treba da je radni sto jer podstiče učenje i kreativnost.

– Hartmanovi čvorovi, kosmička magnetna zračenja, zračenje podzemnih voda koja traže rašljari, nisu bitni za ovu vrstu merenja i gosn Nikola Trifunović ih ne smatra važnim za zdravlje, zapravo misli da su sve to nenaučne spekulacije o kojima ne treba raspravljati.

– suština cele priče gosn Nikole Trifunovića je da spavanje i boravak u normalnom magnetnom polju, uz normalan način života, vodi do toga da svako može bez velikih tegoba da doživi 90 i plus godina.

Više o onome što gosn Nikola priča i tvrdi možete pročitati na njegovom sajtu koji dajem u prilogu.

http://nikolatrifunovic.info/

P.S. Kad je gosn Nikola ušao u našu spavaću sobu odmah je primetio veliku metalnu lampu za čitanje pored mog jastuka. Naredio mi je da je uklonim što dalje od kreveta, a posebno od glave. Čim sam sklonio lampu koja mi je bila blizu glave, sutradan mene glava više nije bolela kao ranijih dana

Sad još da promenim dušek sa metalnim jezgrima, stavim seno, slamu i šaš, pošto dušek od prirodnih materijala je skoro nemoguće naći, i kako mi kaže moj gost: „Nećeš znati šta ćeš zdravlja i od energije“

Zlatko Šćepanović