BEZBEDNOST IZNAD SVEGA

Nesvakidašnja situacija objašnjava šta sve jedna ozbiljna država mora da uradi zbog bezbednosti u saobraćaju. Japan nudi mito vremešnim vozačima kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda na lokalnim putevima u toj državi, koje najčešće uzrokuju veoma stari šoferi.

 

Poslednjih nekoliko godina Japan proživljava ozbiljan porast automobilskih nesreća u koje su uključeni stariji vozači. Mnoge od njih završavaju se fatalno, što je izazvalo debate na nacionalnom nivou – šta raditi sa vozačima koji su ozbiljno zašli u godine?

japan nudi mito

Prošlog meseca je u Jokohami šestogodišnji dečak poginuo, a 11-oro dece povređeno nakon sudara kamioneta za čijim je volanom bio 87-godišnji vozač sa školskim autobusom punim dece. Prethodno je, još u martu, Japan zahtevao da vozači stariji od 75 godina, kojih u toj zemlji ima oko 4.8 miliona, prođu specijalne kognitivne testove kako bi obnovili svoje dozvole za vožnju.

Na “nedozvoljene” mere prešlo se kada je policija iz prefekture Aiči ponudila starijim osobama popust na određenu hranu ukoliko pristanu da zauvek predaju svoje vozačke dozvole. Svi vremešni vozači koji predaju vozačke dozvole dobiće popust od 15 odsto na popularnu “ramen” testeninu, koja je u Japanu jedna od omiljenih.

Popuste će stari Japanci moći da iskoriste u 176 prodavnica širom provincije Aiči, pošto je policija već dogovorila partnerstvo sa svim vlasnicima. Vozači koji se odreknu dozvole dobiće sertifikat od policije, koji će im omogućiti popust ne samo na ramen testenine, već i na pirinač i salatu. Ovo je najnoviji u nizu popusta koje policija preporučuje kako bi ubedila ljude da odustanu od vožnje, a pregovara se i o popustima na taksi i upotrebu javnih kupatila.

Slična šema pokušava se uspostaviti i u glavnom gradu Tokiju, gde se razmatra izdavanje “diplome” u smislu simboličnog priznavanja staža koje su vozači proveli na putu.

Prošlog meseca je 97-godišnji budistički sveštenik Taa Šinen javno predao svoju vozačku dozvolu, kako bi podstakao svoje vršnjake da učine isto. Šinen kaže da shvata da čak iako voze pažljivo, stariji ljudi su u velikom riziku da izazovu sudar.

“Glupo je da zadržavamo svoje vozačke dozvole samo zbog ponosa”, kaže Šinen.

Ova “policijska ucena” izgleda kao podmićivanje, ali kada se uzmu u obzir posledice koje mogu da izazovu inače česti sudari na putevima, onda se može smatrati da je ovaj vid korupcije policiji dozvoljen.