ATRAKTIVNI ZA RADNIKE

Sajt „Glassdoor“ objavio je ko su najpoželjniji poslodavci u 2016. godini. Infostud je proglasio listu 10 najpoželjnijih koji posluju u Srbiji. U svetskim okvirima, Facebook i Google su i dalje u TOP 10, a među domaćim se nalaze i dva javna preduzeća.

 

Učesnici u istraživanju kod poslodavaca najviše cene dobre međuljudske odnose i radnu atmosferu. Na drugom mestu se nalaze prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, dok se visina plate, tj. materijalni razlozi nalaze na trećem mestu.

najpoželjniji poslodavci u 2016

Među kriterijumima koji utiču na atraktivnost poslodavca se nalazi i sigurnost radnog mesta, ugled i reputacija kompanije, ali i dobar tretman zaposlenih od strane menadžmenta.

Stiglo je više od 2.1 miliona kritika, a zaposleni su ocenjivali brojne stvari poput ravnoteže između posla i života, višeg menadžmenta i kompenzacija. Ocene su od 1 do 5.

Top 10 najboljih stranih kompanija:

1. Bain & Company

Rejting kompanije: 4.8
Jedan od zaposlenih ove kompanije smatra da njegovo poslovno okruženje podstiče napredak u karijeri. Plata je dobra i brzo raste ako se pokažete kao dobri.

2. Facebook

Rejting kompanije: 4.5

3. Boston Consulting Group

Rejting kompanije: 4.4

4. Google

Rejting: 4.4

5. World Wide Technology

Rejting: 4.4

6. Fast Enterprises

Rejting: 4.4

7. In-N-Out Burger

Rejting: 4.4

8. LinkedIn

Rejting: 4.4

9. Adobe

Rejting: 4.3

10. Power Home Remodeling

Rejting 4.3

Deset najpoželjnijih domaćih poslodavaca prema sajtu Infostud su:

Coca- Cola HBC –Srbija d.o.o Zemun, NIS A.D. Novi Sad, Telenor d.o.o Beograd, JP EPS Beograd, Telekom Srbija a.d Beograd, Nordeus d.o.o. Beograd, Microsoft Software d.o.o. Beograd, Philip Morris Services d.o.o Beograd, JP Pošta Srbije Beograd, Delta holding d.o.o Beograd.

Najbolje IT kompanije u Srbiji u 2016. godini su:

1. Nordeus (Beograd)
2. Microsoft (Beograd)
3. Levi 9 (Novi Sad)
4. Comtrade (Beograd)
5. Vega IT (Novi Sad)

Izvor: BizLife.rs