MUKE MIRE SA ZLATIBORA

Njena „krivica“ je što se zove isto kao osoba koja je na međunarodnoj poternici. Mirjana Marković, žena koja živi i radi na Zlatiboru, nema baš nikakve veze sa nekadašnjom prvom damom SR Jugoslavije. Ovaj problem ostavio je bez 1.500 dolara, koje nikako ne može da isplati već tri i po godine.

 

Tridesetpetogodišnja Mirjana Marković, već tri i po godine ne može da podigne 1.500 dolara koje joj je muž poslao iz Rusije, zato što ima isto ime kao supruga bivšeg predsednika Srbije.

mirjana marković

Lampica se, kaže Mirjana, upalila onda kada je neka američka banka bila posrednik u prenosu novca.

„Te pare su zaustavljene u nekoj američkoj banci zato što je Mirjana Marković na međunarodnoj poternici i zbog toga je to zaustavljeno“, priča majka troje dece za emisiju „150 minuta“ TV Prva, aludirajući na suprugu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Mirjana je tri godine na apsolutno sve načine pokušavala da uz savete matične banke u Srbiji dokaže ko je i da nema nikakve veze sa traženom osobom, kako bi odblokirala međunarodne bankarske tokove i došla do svog novca.

„Tražili su mi da izvadim pasoš. Ja odem i izvadim pasoš, donesem pasoš u banku, ali pošto ja nikad nigde nisam putovala, njima to ništa ne znači. Posle su mi tražili izvod iz matične knjige rođenih i to sam im odnela. Svaki put kad sam otišla bila je ista priča: čekajte, budite strpljivi, ali to je već tri godine i od toga izgleda nema ništa“, govori Mirjana.

Ona je jedna obična žena koja radi u mesari, nikada se nije bavila politikom, niti piše knjige, a povrh svega, nikada nije ni izašla iz zemlje.

„Ja sam Mirjana Marković i nisam na međunarodnoj poternici“, ponavlja ova žena, koja neće odustati od namere da nađe pravdu, dodajući da je muž iz Rusije već odavno stigao kući na Zlatibor, ali da su dolari još uvek negde na putu do nje.

„Verovatno ću ih tužiti, nemam nameru da ostanem bez tih para, nek na kraju ne dobijem ništa od toga, važno je samo da čuje narod kakve su to gluposti“, zaključila je Mirjana Marković.

Izvor: Prva.rs