KAPI PROTIV BORA

Esencijalno ulje pomaže koži lica i tela da što duže ostanu vitalni i mladi, pa se svako ovakvo ulje s pravom naziva i antiejdžing ulje, jer se efikasno bori protiv starenja.

 

Izboranost i neelastičnost kože nastaju s godinama, kada lojne žlezde počinju da proizvode manje prirodnih masti koje kožu održavaju mladom.

antiejdžing ulje

Srećom, u prirodi postoje brojna esencijalna ulja, koja mogu biti od pomoći da se koža uprkos godinama održava svežom, nežnom i zdravom. Ova ulja su odličan saveznik kože u borbi protiv starenja (antiejdžingu).

Ovih 9 potpuno prirodnih ulja održavaju kožu vitalnom i hidriranom.

Kokosovo ulje

Istraživanja pokazuju da površinska primena kokosovog ulja povećava proizvodnju kolagena, čime se sprečavaju staračke pege i bore. Kokosovo ulje se koristi za lečenje kožnih oboljenja kao što su psorijaza, ekcem ili suva koža. Nanošenjem ovog ulja na kožu učinićete sebi korist, a ekstra devičansko kokosovo ulje može poslužiti i za kuvanje.

Arganovo ulje

Ulje argana sadrži masne kiseline koje ubijaju slobodne radikale i tako usporavaju starenje. Ono može zategnuti kožu i smanjiti pege, jer je bogato vitaminima A i E. Način ishrane i kozmetička primena arganovog ulja poboljšava elastičnost kože kod osoba u zrelim godinama. Nanesite nekoliko kapi ulja argana posle tuširanja ili dodajte kašiku ovog ulja u salatu.

Ulje jojobe

Jojoba ulje sadrži vitamine C i E koji održavaju kožu čvrstom i hidriranom. Ulje jojobe je izuzetno prijatnog mirisa i blagotvorno je, tako da je preporučljivo masiranje u kožu ovim uljem svakog dana nakon tuširanja.

Bademovo ulje

Bademovo ulje poboljšava cirkulaciju i utiče na elastičnost kože, tako što je omekšava i čini nežnijom i glađom. Nanesite ga na kožu posle kupanja ili ga dodajte u salate ili mleko.

Ulje lavande

Ulje lavande je sastojak većine kozmetičkih proizvoda. Ono uklanja slobodne radikale i pomaže regeneraciju kože. Zbog jakog protivgljivičnog i antiseptičkog svojstva, ulje lavande pomaže u lečenju psorijaze i akni. Nanesite ga na kožu pa onda isperite hladnom vodom nakon 15 minuta.

Biobalsam biljna krema za opekotine Priroda na Dar

BioBalsam je moćna i delotvorna prirodna biljna krema za opekotine i rane – klikni na sliku i naruči!

Maslinovo ulje

Opštepoznato je da konzumiranje maslinovog ulja smanjuje brojne faktore bolesti, a kada je reč o koži, ono utiče negativno na fotostarenje kože. Maslinovo ulje smanjuje upale, bori se protiv oksidativnog stresa i poboljšava osetljivost na insulin. Dodajte dve kašike maslinovog ulja u svoje obroke, a možete ga naneti i na kožu 10 minuta pre tuširanja.

Ulje semena nara

Ovo ulje sprečava kožu od starenja veoma brzo i efikasno, zahvaljujući svojim snažnim antioksidantnim svojstvima. Ulje semena nara odlično vlaži kožu i vraća joj elastičnost.

Ulje avokada

Za osobe sa izrazito suvom kožom preporučuje se ulje avokada. Ono takođe smanjuje staračke pege, ublažava mlitavost kože i pegla bore. Nanesite ga na suvu kožu ili koristite kremu sa uljem avokada.

Ulje pšeničnih klica

Možda će zvučati čudno, ali i ovo ulje održava kožu mladom i nežnom. Nanesite ga na svoju kožu i isperite mlakom vodom nakon 10 minuta.