HIGH STRUNG (2016)

Bez mnogo preterivanja najzabavniji film 2016-e godine za moju porodicu – čista muzičko plesna zabava High Strung

 

Kakav dens filmčić

Iz potpunog očaja što ne mogu na Popcorn-u da nadjem nešto pametno da gledam od filmova, sve sami horor zombi tesh filmovi i bezvezne serija za mediokritete, sasvim slučajno sam pustio muzički film High Strung (Visoka napetost), snimljen 2016 godine, da nekako prekratim slobodno vreme i potpuno nepredvidjeno sam oduševio svoju užu porodicu kada su ga pogledali.

Muzički film High Strung plakat 2016

Kako bi izgledao opis ovog filma? Recimo da su potpuno nepoznati glumci, no name režiser, loša do smešna gluma, film je čisti kliše za malo inteligentnije tinejdžere, priča filma predvidljiva i banalna koja ide ravnom linijom, scenario krš. Film ni malo nije nalik na kultni Flash dance.

Pa šta u njemu onda valja?

Ko voli muziku i ples, uživaće u ovom filmu jer u njemu valja sve ostalo:

– Odlična fotografija i korektna režija

– Fenomenalna balerina kao glavna glumica

– Izbor muzike i spektakularno izvodjenje klasične i hip hop muzike

– Furiozne hip hop dens grupe koje vas oduševe nastupom

– Moćna koreografija svih nastupa u filmu

– 100 % zabavno

Ima i zanimljiva priča o lepoj plavuši Keenan Kampa koja igra sebe i kao glumi balerinu u filmu, jer je ona prva amerikanka i balerina koja je primljena da studira balet na prestižnom baletskom konzervatorijumu u Rusiji, po čemu je i postala poznata (mada te informacije nema u filmu). Mada lično mislim da će žene koje budu gledale ovaj film da se 100% prime na sexy glavnog glumca.

A deca vaša će uživati i u klasičnoj i u modernoj muzici, sjajnom baletu i uličnom densu, jer je film High Strung odličan spoj klasične i hip hop muzike.

Zlatko Šćepanović