CMOK CMOK

Na tržištu se polako pojavljuju uređaji koji mogu da oponašaju ljudski dodir, a jedan od njih je i Kissenger. Ovaj moderni uređaj trebalo bi da prenese intenzitet poljupca koji jedna osoba pošalje drugoj putem mobilnog telefona.

 

Naučnici univerziteta u Londonu napravili su uređaj koji putem pametnog telefona omogućuje razmenu poljubaca s drugom osobom. Uređaj s veštačkim usnama od silikona imitira pravi poljubac u obraz ili usta koristeći senzore koji registruju jačinu poljupca.

kissenger

Ovaj gedžet se povezuje s aplikacijom za dopisivanje koja korisnicima omogućuje slanje poljupca. Kada se poljubac pošalje, Kissenger (Kisendžer) meri jačinu kojom je korisnik poljubio senzore, kako bi isti osećaj mogla dobiti osoba s druge strane.

Uređaj će naći primenu i u istraživanjima o potencijalnim ljubavnim ili seksualnim odnosima između ljudi i robota, a psiholozi nameravaju da ga iskoriste pri testiranju poljubaca kako bi ustanovili da li ispitanici mogu da razlikuju poljubac voljene osobe od poljupca neznanca.

Kissenger je trenutno u fazi prototipa i za sada je kompatibilan samo sa iOS uređajima, a s telefonom se povezuje preko ulaza za slušalice.

Pogledajte u VIDEO prilogu kako funkcioniše Kissenger.