SREĆA U NESREĆI

Jezdimir Milić iz sela Smoljinac, koji je nestao na Badnji dan, danas oko 13 časova je pronađen živ u bunaru na periferiji sela. Promrzlog Jezdimira pronašao je slučajno njegov komšija Goran Marković.

 

Jezdimir Milić je proveo oko dva i po dana u bunaru dubokom oko pet metara, na dvadeset stepeni ispod nule, bez hrane i vode.

pronađen živ

Bunar u kom je pronađen Jezdimir Milić

Jezdimir Milić je izašao iz porodične kuće oko 10 časova na Badnji dan do prodavnice kako bi kupio namirnice za Božić. Međutim, kako se nije vratio, njegov nestanak je prijavljen sutradan. Nakon prijave nestanka, policija je započela potragu naselja Smoljinac.

Drugog dana od nestanka, Jezdimira Milića je pronašao komšija Goran Marković i to pukom slučajnošću.

Marković navodi da je drugog dana Božića izašao da prošeta, kada je pored neograđenog bunara ugledao torbu sa namirnicama.

„Privučen neobičnim prizorom, prišao sam torbi u kojoj su bile jedna flaša crnog vina, nekoliko flaša piva i kukuruzno brašno. Tog trenutka sam se setio da se u selu pričalo da je nestalo lice po imenu Jezdimir. Tada sam čuo vapaje i pogledao u bunar, i zapazio sam ga na dnu presušenog bunara sa rukama i nogama primaknutim grudima. Tada sam otišao do veterinarske stanice i zajedno sa veterinarom pozvao policiju, koja je učestvovala u spasavanju Jezdimira Milića“, navodi Marković.

Prema Markovićevim rečima, Jezdimir je slabijeg vida i nije u zavadi sa meštanima Smoljinca, tako da ne sumnja da ga je neko ubacio u bunar već da je zbog slabijeg vida upao u bunar.

Jezdimir Milić je prebačen u požarevačku Opštu bolnicu, gde mu je dijagnostikovana hipotermija, kao i hematomi i ogrebotine koje su nastale usled pada sa visine.

Izvor: SAT.tv/RTS.rs