ČAŠA DNEVNO KAO PREVENTIVA

Crveno vino dobro je i korisno za organizam, jer u umerenoj meri predstavlja odličan izvor zdravlja. Resveratrol iz grožđa ima moć da spreči nastanak kancera ili širenje već postojećih malignih ćelija. Ovo je ključni razlog zbog kog se na dnevnoj bazi preporučuje jedna čaša crvenog vina.

 

Crveno vino pomaže u procesu usporavanja starenja zbog sastojka kog ima u sebi, a to je resveratrol. Ovo jedinjenje se nalazi u pokožici grožđa, a samim tim i u crvenom vinu.

resveratrol iz grožđa

Resveratrol može pomogne u smanjenju rizika od pojave raka. Stručnjaci kažu da je za dobro zdravlje preporučljivo popiti čašu crvenog vina svake večeri.

Resveratrol iz grožđa je snažan antioksidant, klasifikovan kao polifenol. Istraživanja su pokazala da polifenoli poboljšavaju funkciju imunog sistema, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, ali i sprečavaju različite vrste karcinoma.

Možemo navesti 6 načina koji opisuju kako resveratrol iz grožđa može da spreči rak i pospešuje sveukupno zdravlje.

  • Povećava aktivnost ćelijske mitohondrije

Mitohondrije su “elektrane” koje se nalaze u ćelijama i njihov je zadatak da proizvode energiju koja je organizmu potrebna za obavljanje metaboličkih funkcija unutar ćelija i celog tela. Resveratrol iz crvenog vina pomaže da se smanje upale, čime se povećava funkcija mitohondrija što sprečava rast tumora i uzrokuje smrt malignih ćelija.

  • Utiče na naše gene

Ovo jedinjenje iz grožđa usporava starenje, jer utiče povoljno na naše gene. Resveratrol zaustavlja ćelijski ciklus, koji samim tim omogućava reparaciju DNK. Kao rezultat toga, većina oštećenih ćelija mogu biti popravljene i time će biti smanjen rizik od raka. Studije pokazuju da ćelije duže žive uz resveratrol. Zapravo, ovo jedinjenje povećava dugovečnost neke ćelije čak do 70 odsto.

  • Reguliše nivo šećera u krvi

Studije pokazuju da resveratrol pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi. Ovo jedinjenje dovodi do smanjenja upale, uravnotežavanja hormona, bolje osetljivosti na insulin, gubitka masti i ukupno manjim rizikom od oboljevanja.

Biocapillary kapi za cirkulaciju i krvotok

Biocapillary kapi za bolju cirkulaciju i čišćenje krvotoka – klikni na sliku i naruči!

  • Pomaže u ubijanju ćelija raka

Iz jednog posebnog razloga je resveratrol odličan u sprečavanju širenja kancera, jer on potiskuje proteinski kompleks koji dovodi do upale i rasta ćelija raka. Istraživanja obavljena u tom smeru nedvosmisleno pokazuju da resveratrol  pomaže u uništavanju kancerogenih ćelija.

  • Blokira puteve karcinoma

Istraživanja pokazuju da resveratrol potiskuje puteve i generalno smanjuje rizik od raka dojke. Ova supstanca koje prirodno ima u grožđu, pa samim tim i u crvenom vinu, posredno sprečava i nastanke drugih vrsta karcinoma, poput prostate, kože, jetre, debelog creva i pankreasa.

  • Bori se protiv upale

Svaka upala u organizmu povećava rizik od raka i brojnih hroničnih bolesti. Srećom, resveratrol je upravo sastojak koji ima izrazite antiupalne efekte koji sprečavaju bilo kakav, pa i najmanji rizik od ovakvih oboljenja.