EDDIE THE EAGLE

Edi Orao (Eddie the Eagle) je jedan od filmova koje morate pogledati iako možda ne volite zimske sportove i skakanje sa skakaonice. Nemojte imati predrasude prema temi filma.

 

Film Edi Orao (Eddie The Eagle) je lep i inspirativan film, sjajna komedija i porodični film kome ćete se rado vraćati, ubedjen sam u to. Prvi put u životu mi se desilo da sam jedan film gledao dva puta u jednom danu. Prvo sam ga sam pogledao u popodnevnim časovima a onda i uveče zajedno sa porodicom i istinski sam uživao u njemu u oba gledanja.

 Edi orao komedija eddie-the-eagle-movie-wallpaper plakat

Recimo samo da je ovo svojevrstan sportski film snimljen po istinitom dogadjaju. Ali najmanje pripada žanru sportskih filmova, koliko je to biografski i motivacioni film. Mada, da budemo iskreni, iako su ključni momenti u filmu radjeni na osnovu biografskih činjenica iz života glavnog junaka, neke stvari su za potrebe filma izmenjene i film nije u celosti tačna interpretacija onoga što se zaista desilo u životu glavnog junaka. Na primer, Hju Džekmen glumi u filmu Edijevog trenera, mada u stvarnom životu je Eddie th Eagle imao dva trenera, takodje u filmu se glavno zbivanje dešava na skakaonici u Nemačkoj a u stvarnom životu je bilo u Lejk Plesidu u Americi.

Ali to neka vas ne obeshrabri, jer je u pitanju jedan sjajno osmišljen i snimljen film koji će vas oraspoložiti. U najboljem duhu engleske kinematografije nastala je ova priča i film Edi Orao (Eddie The Eagle) koji je zanimljiv spoj drame, komedije, sporta i životne motivacije. Film je pun duhovitih komentara i situacija koje će vas nasmejati do suza.

Ne smete ga propustiti, morate ga pogledati. Cela familija treba da ga gleda, roditelji i deca jer u njemu nema skoro ništa skaradno, ružno, nasilno. A urnebesno je zabavan.

Film prati život engleskog skijaša Michael Edwards-a i njegov pokušaj da ode na Zimske Olimpijske igre u Kalgariju 1988 godine. Njegov napor i težnja da bude olimpijac su od njega stvorili svetsku senzaciju a kasnije i olimpijsku zaostavštinu u vidu mogućnosti mnogim sportistima koji ne ispunjavaju olimpijske norme da ipak učestvuju na OI. Edi Orao je postao inspiracija hiljadama ljudi širom sveta. Pogledajte njegovu priču.

Film Edi Orao (Eddie The Eagle) je zaban, emotivan i odličan film sa sjajnim glumcima, fantastičan scenario, vrhunska režija i neverovatna priča koja inspiriše.

Režiser: Dexter Flecher

Glavne uloge: Taron Egerton, Hugh Jackman

Film snimljen: 2016 godine

 

Zlatko Šćepanović