NOBLICA TORTA

Bilo koja torta od već gotovih kolačića je omiljena za pravljenje, jer se njene kore ne peku. Lako i kreativno – u dve reči je to noblica torta.

noblica torta

Sastojci:

2 kutije noblica
500 grama margarina
5 kesica praška za puding od vanile
100 grama mleka u prahu
6 kesica praška za šlag
200 grama šećera
200 mililitara negaziranog soka od pomorandže
100 grama mlevenih lešnika
1,6 litara mleka
100 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

U šerpu na šporetu sa 600 mililitara mleka dodamo šećer. U preostalih 400 mililitara mleka dodamo prašak za puding. Razmekšali puding dodamo u uzavrelo mleko, uz neprekidno mešanje. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

U ohlađeni puding dodamo margarin i mutimo mikserom da se sjedini fil. Delimo fil na 3 jednaka dela. U prvi dodamo mleko u prahu, u drugi mlevene lešnike, a u treći izrendanu čokoladu.

Svaku noblicu potopimo u sok od pomorandže i ređamo na činiju za tortu, formirajući kružni oblik. Premažemo filom sa mlekom u prahu. Ponovo ređamo noblice potopljene u sok i premažemo filom sa lešnicima. Ređamo još jedan red noblica. Filom sa čokoladom punimo špric i loptice nanesemo na kraj gornje površine i na stranični deo torte.

Mikserom mutimo 600 mililitara mleka i prašak za šlag. Šlagom punimo špric i dekorišemo stranični deo i gornju površinu torte.

Prijatno!