FACEBOOK PRODAJA

Šta se najviše prodaje na Facebooku po Srbiji. Šta se najbolje prodaje preko socijalnih mreža u Srbiji

 

U svakom slučaju šta se najviše prodaje na Facebooku i društvenim mrežama nije lako saznati, osim ako ne iskoristite posredan metod istraživanja. Jer prodaja na Facebooku nije javan podatak i nema statistike za internet prodaju putem socijalnih mreža. Za očekivati je da internet prodaja preko Facebooka raste pre svega u domenu prodaje obuće, odeće, satova, frizerskih i kozmetičkih usluga.

Šta se najviše prodaje na Facebooku brendirana baby garderoba

No, jedno je nagadjanje a drugo su činjenice. Zato smo pokušali da podatak nadjemo kroz druge izvore, posredne izvore. To smo i uradili – pitali smo kurire brze pošte šta i ko najviše prodaje putem kurirskih službi, odnosno putem FB-a, pošto sve što se prodaje putem socijalnih mreža mahom se dostavlja pouzećem i brzom poštom.

Odgovor šta se najviše prodaje na Facebooku me je poprilično iznenadio 

Verovatno će iznenaditi i vas gde je najveća prodaja na Facebooku, zbog čega i pišem ovaj esej.

Najviše se prodaje na Facebooku polovna bebi i dečija garderoba.

Polovna garderoba za bebe. I polovna garderoba za decu.

Kažu kuriri da u zadnje vreme posebno dobro ide brendirana polovna baby garderoba koja se reklamira putem FB i šalje kurirskom službom.

Odakle se ta roba nabavlja, to kuriri ne znaju. Možda je to lažna brendirana dečija garderoba iz zemlje ili iz Kine, Turske, možda je stvarno polovna dečija garderoba iz inostranstva. Možda je stvarno polovna, a možda i nije, nego se samo tako predstavlja da bi opravdala nisku cenu. Mi sad znamo da je najtraženija roba na onternetu i Facebooku trenutno brendirana polovna dečija garderoba. Dnevno oni koji prodaju putem interneta i po nekoliko desetina pošiljki šalju pouzećem po celoj Srbiji.

Informacija je jako zanimljiva i stvara niz paušalnih i svih drugih zaključaka zašto je to tako.

A posebno ako se sve to uveže sa tvrdnjama „kako nam dobro ide“, „nikad nije bilo bolje“, „vlada bela kuga“, „mi volimo našu decu i brinemo o njima“, „za dete samo najbolje“, „higijena je pola zdravlja dece“, „mi ne robujemo brendovima“, „ne štedim na deci“, „kupujem samo najbolje“ i teko redom, nebo je granica za asocijacije.

Umesto zaključka šta se najviše prodaje na Facebooku nameću mi se misli o tome ko i zašto deci kupuje polovnu garderobu i citiram meni nepoznatog autora koji je rekao ovu antologijsku rečenicu:

„Prosto me je sramota kako nam dobro ide“.

Mislim da boljeg opisa ove situacije nema.

 

Zlatko Šćepanović