BORBA ZA ZDRAVA CREVA

Zahvaljujući jedinjenjima koje imaju u sebi, određene namirnice efikasno se bore sa mikrobima. Izvesna hrana protiv parazita može da napravi odličan rezultat, jer na prirodan način održava crevnu floru aktivnom i zdravom.

 

Dobro je poznato da ono što jedemo ima velikog uticaja na naše celokupno zdravlje. Na taj način, određena hrana izaziva zdravstvene probleme, a to najčešće biva putem parazita koji ulaze u organizam.

hrana protiv parazita

Neke namirnice ne samo da pomažu u jačanju imuniteta i bore se protiv parazita, već služe i da se potpuno oslobodimo tih mikroorganizama.

Bez obzira koliko se trudili, ne možemo se zaštititi od svih vrsta bakterija i parazita. Oni će naći način da uđu u naše telo, ali je na nama da obratimo više pažnju na to šta jedemo.

Ovo su neke od namirnica koje obavezno treba uključiti u ishranu, jer su efikasne u borbi protiv parazita.

Beli luk

Beli luk ima antibakterijska i protivgljivična svojstva, jer je sposoban da ubije više od 20 vrsta bakterija i 60 vrsta gljivica. Takođe, on je efikasan i protiv virusa i parazita. Beli luk sadrži jedinjenja alicin i ajoen, koja pomažu u ubijanju parazita i glista. Ova jedinjenja daju belom luku antioksidantna svojstva, koja pomažu u sprečavanju oksidativnog oštećenja što pospešuje ukupno zdravlje.

Seme bundeve

Sveže seme od bundeve može pomoći u oslobađanju od parazita, ali je savet da se prethodno semenke izlože vazduhu nekoliko dana, a zatim ih jesti sirove ujutru na prazan stomak. U borbi sa parazitima efikasno je i da se semenke ispeku na 150 stepeni oko pola sata, zajedno sa hladno ceđenim uljem i začinima, kao što je karanfilić, cimet ili muškatni oraščić.

Ananas

Ako smatrate da u crevima gajite parazite, možete redovnije uključiti ananas u svoju ishranu kako biste pospešili borbu protiv ovih mikroba. Ananas je efikasan u ovom slučaju, jer sadrži proteolitički enzim bromelin. Ovaj enzim pomaže razgradnju proteina, što je i razlog zašto je podjednako efikasan u borbi protiv pantljičara i glista. Nekoliko komadića sirovog ananasa dnevno biće dovoljno da se aktivira mehanizam aktivnog suprotstavljanja parazitima.

Kokos

Kokos se nalazi na listi namirnica koje ubijaju parazite, jer sadrži laurinsku kiselinu, koju telo koristi da ubije različite vrste protozoa. Ako je u pitanju samo problem sa pantljičarom, možete kombinovati sok od kokosa sa svežim komadima ove voćke ujutro. Savetuje se da se ne jede ništa najmanje četiri sata po konzumiranju kokosa kako bi se dobili najbolji rezultati.

Biolaksativ kapi

Biolaksativ, kapi za zatvor i čišćenje creva – KLIKNI na sliku i NARUČI

Sok od brusnice

Sok od sirove brusnice u stanju je da poboljša odbranu protiv parazita. Redovno konzumiranje ovog soka pospešuje kiselost u crevima, što zauzvrat pomaže u eliminisanju parazita iz probavnog sistema. Iako je sirovi sok od brusnice veoma kiseo, važno je imati na umu da ne bi trebalo koristiti šećer kako bi se zasladio ukus. Ovo će učiniti da sok od brusnice bude manje efikasan, jer parazitima treba šećer kako bi preživeli.

Seme papaje

Još jedna od namirnica ubica parazita je papaja, odnosno seme ovog egzotičnog voća, zbog mnogih jedinjenja koja su u njemu. Za bolje rezultate, ovo seme može se uzeti zajedno sa medom, ali i sirovo semenje papaje takođe ubija parazite. Možete ga posuti preko salata ili nekih drugih jela.

Ren

Ren se efikasno bori protiv bolesti koje potiču od namirnica i poboljšava odbranu protiv nekih parazita. Egipćani su koristili ren zbog njegovih lekovitih svojstava, među kojima je vrlo moćan antibakterijski sastojak koji se zove alil izotiocijanat. Da biste dobili dobre rezultate, uvek koristite svež ren i narendajte ga taman da možete iscediti dovoljno soka. Možete dodati kašiku svežeg rena u supu kako bi joj se poboljšao ukus, a takođe i pomešati ga sa majonezom ili senfom da bi se napravio sos za šnicle ili ribu.

Pelin

Ova ukrasna biljka funkcioniše protiv parazita, jer sadrži sastojak koji se zove absint. Ova materija daje pelinu sposobnost da se pokaže efikasnim u toj borbi. Osim toga, pelin poboljšava varenje, povećava libido, a tretira i probleme žučne kese. Možete uzimati pelin u obliku čaja, kao tinkturu ili u obliku etarskog ulja.