SEZONA SJAJNIH KONCERATA

Nema tog Beograđanina, ali ni stanovnika Srbije ko nije čuo za čuvenu Beogradsku arenu, poslednjih godina iz sponzorskih razloga poznatu i kao Kombank arena.

 

Ova višenamenska dvorana na Novom Beogradu namenjena je raznovrsnim tipovim događaja, poput sportskih, kulturnih, zabavnih, izložbenih i drugih manifestacija. Arena je puštena u upotrebu 1. oktobra 2007. godine, a sa gradnjom je početo još davne 1991. Ukupna cena izgradnje ove arene dosegla je čak 70 miliona evra.

Danas, na opšte zadovoljstvo mnogih, arena predstavlja jednu od najčuvenijih dvorana u kojima se odvijaju i koncertne manifestacije. Za 2017. godinu najavljeno je nekoliko velikih koncerata, a mnogim pevačima je arena izazov. Napuniti arenu znači i visoko se pozicionirati u konkurentnom svetu muzike i 21. veka. Mi izdvajamo nekoliko događaja muzičkog tipa koji su najavljeni. Ukoliko planirate posetu prestonici, možete rezervisati apartmanski smeštaj u Beogradu baš u periodu kada se ove žanrovski različite manifestacije odvijaju. Pa, ko šta voli.

2 CELLOS spektakl

Virtuozi na violončelima, Luka Šulić i Stjepan Hauser, okupljeni u sastavu 2 Cellos održaće koncert 25. marta upravo u ovom prostoru.

Kada su pre pola decenije ova dvojica muzičara odsvirala hit “Smooth Criminal” Majkla Džeksona i snimili spot, za manje od tri meseca prikupili su više od pet miliona pregleda na YouTube-u. Malo nakon ovog viralnog lansiranja, muzičari su potpisali ugovor, a već nekoliko meseci kasnije svirali su sa svetski priznatim muzičarima. Do sada imaju više od 1.000 koncerata i više od 10 miliona posetilaca.

Četvrti studijski album na kojem će gostovati i jedan od najpoznatijih simfonijskih orkestara na svetu sigurno je referenca da je reč o ozbiljnom timu. Reč je o Londonskom simfonijskom orkestru. Povoljna mogućnost za izdavanje apartmana u Beogradu može vam biti od koristi ukoliko planirate da posle koncerta posetite i neki od obližnjih lokala i odmorite u prestonici.

Folk Zvezda u aprilu

Za razliku od muzičkog eksperimenta sa violončelima, posetioce u arene u aprilu očekuje koncert balkanske folk zvezde Ace Lukasa. Lukas je najavio koncert za 29. april, pa ljubitelji ovog estradnog umetnika mogu već obezbediti kartu.

Reč je o regionalnoj turneji na kojoj će Lukas predstaviti pesme sa novog albuma. Arena svoj žanrovski plurarizam pokazuje već dugi niz godina, te su u njoj gostovali mnogi muzičari, od narodnjaka do rokenrol umetnika.

Srećno leto, džezeri

Legendarni džez pijanista Čik Korea će sa svojim bendom na jedno veče “okupirati” Kombank arenu, i to 1. jula 2017. godine. Čikova turneja je ujedno i proslava 75. rođendana, a jubilarcu je umetnik posvetio celu jednu godinu avanture.

Čik Korea će u okviru turneje nastupati i u njujorškim klubovima. Reč je o bendu koji je uneo revoluciju u džez formu, a debitantski album plasirali su sada već daleke 1985.

Bend je koncipiran kao kvintet.

Kraj godine uz legendu

Sigurno je da je najveće interesovanje među najavljenim događajima izazvao kocnert jednog od najupečatljivijih umetnika svetske muzičke scene – Nika Kejva. Kejv će sa svojim bendom The Bad Seeds nastupiti u Areni krajem oktobra ove godine.

Reč je o svetskoj turneji na kojoj promoviše album “Skeleton tree”, a koji je visoko pozicioniran na mnogim svetskim listama slušanosti. Kejv je album prodao u više od 5 miliona primeraka, pa nimalo ne čudi ogromno interesovanje za ovaj koncert.

Posebno je potresna i interesantna činjenica da je album nastajao u vreme kada je Nik Kejv izgubio sina, pa mnogi očekuju nastup prepun emocija.