MARIHUANA I MOZAK

Kakav je uticaj marihuane na cirkulaciju krvi, posebno u glavi? I zašto ljubitelji biljaka za relaksaciju treba da koriste naše BioCapillary kapi

 

Iako ćete na internetu naći milion dokumenata i tvrdnji laika i aktivista za legalizaciju marihuane da je marihuana sjajna i bezbedna biljka za korišćenje, da marihuana leči rak i mnoge druge bolesti, ozbiljna nauka ipak tvrdi drugačije. Istraživanje sprovedeno u SAD povezuje konzumaciju marihuane sa slabijim protokom krvi u mozgu, piše Journal of Alzheimer ‘s Disease.

Marihuana i mozak - Štetan uticaj marihuane na cirkulaciju krvi u mozgu

Mozak osobe koja ne koristi marihuanu (levo) i mozak konzumenta marihuane (desno)

Ispitujući na osnovu tvrdnji zagovornika marihuane da ona pomaže i kod teških degenerativnih bolesti mozga naučnici iz Amin Clinics su sproveli istraživanje kako marihuana deluje na mozak. I oni veruju kako marihuana može imati negativan uticaj na pamćenje i sposobnost rasuđivanja, no planiraju sprovođenje dodatnih istraživanja kako bi pronašli čvrste dokaze za ovakav učinak konzumacije marihuane.

Snimci mozga skoro 1000 bivših i sadašnjih konzumenata marihuane su pokazali kako je cirkulacija krvi u celom mozgu kod njih znatno redukovana u odnosu na osobe koje nikad nisu konzumirale marihuanu. Korisnici marihuane su imali trajno smanjen dotok krvi u mozak, što može dovesti do značajnih zdravstvenih problema.

Razlike u pogledu cirkulacije krvi su bile najizraženije u hipokampusu, delu mozga ključnom za pamćenje. To vodi zaključku da korišćenje marihuane utiče na slabljenje pamćenja i koncentracije, što se suprostavlja tvrdnjama korisnika marihuane da ona nema nikakve štetne posledice i da je zdravstveno korisna i za bolesti kao što su Parkinson i Alchajmer.

Just published in the most recent Journal of Alzheimer’s Disease, the research finds that, after studying imaging of 1,000 cannabis users’ brains, there were signs of noticeable deficiencies of blood flow.  The study, which included 25,168 non-cannabis users, and 100 healthy controls, shows a scary and obvious difference in blood flow levels for those that used cannabis. Additionally, those that used marijuana showed significant lack of blood flow in the right hippocampus, the area of the brain that helps with memory formation. This part of the brain is severely affected with those that suffer from Alzheimer’s Disease.

Naučnici napominju kako se njihovi nalazi odnose na bilo koji oblik konzumacije marihuane, ne samo pušenje, već i konzumacija indijske konoplje u nekom obliku. Pretpostavka je da sastojci marihuane dužim korišćenjem utiču na suženje krvnih sudova u mozgu i slabljenju cirkulacije. Možda marihuana korisnicima donosi prijatne mentalne doživljaje i opuštanje ali je uticaj marihuane na cirkulaciju krvi veoma opasan i zabrinjavajući.

Uticaj marihuane i smanjenje cirkulacije u mozgu je nepovratan proces koji dovodi do gubljenja pamćenja, dekoncentracije, pospanosti, slabljenja mentalnih funkcija. Čak ni klasični metodi jačaanja cirkulacije fizičkim vežbama ili umnim radom ne mogu da trajnije poboljšaju stanje.

Biocapillary kapi za cirkulaciju i krvotok

Biocapillary kapi su najbolji prirodni preparat za bolju cirkulaciju – klikni na sliku i naruči!

Ako imate problem sa cirkulacijom, posebno u udovima i u glavi, koristite BioCapillary kapi, jer ćete nakon dan dva videti poboljšanje.

BioCapillar kapi za jaču cirkulaciju možete naručiti putem sajta prirodanadar.rs ili putem maila [email protected] odnosno telefonom 065 970 7777