NAJAVA PREDSTAVLJANJA ISTORIJSKOG ROMANA

Penzionisani sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Danica Marinković objavila je knjigu „Sudija u ratu i miru – svedočim“, čija će se promocija održati u Ruskom domu. Roman je svedočenje Marinkovićeve vezano za posao koji je obavljala kao sudija Okružnog suda u Prištini.

 

Sudija Apelacionog suda u Kragujevcu u penziji, Danica Marinković je u izdanju izdavačke kuće „Rad“ objavila istorijski roman „Sudija u ratu i miru – svedočim“ koji će biti javno predstavljen 20. marta u 18 sati u Ruskom domu u Beogradu, u organizaciji Pokreta za Kosovo i Metohiju u Srbiji. Adresa Ruskog doma je Kraljice Natalije 33.

sudija u ratu

Na promociji će o ovom značajnom delu govoriti Vladislav Jovanović, diplomata u penziji, Nikola Selaković, bivši ministar pravde u Vladi RS, Ljiljana Bulatović, novinar i publicista, Dragan Damnjanović, akademik, novinar i publicista, Miroslav Radević, pravnik, Nebojša Nikolić, direktor izdavačeke kuće „Rad“ i autorka. Očekuje se da će na promociju iz Moskve doći Elena Guskova, akademik, doktor istorijskih nauka, inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti i član Senata Republike Srpske.

Roman „Sudija u ratu i miru – svedočim“ predstavlja svedočenje sudije Danice Marinković vezano za posao koji je obavljala kao sudija Okružnog suda u Prištini, gotovo celog svog radnog veka, u najtežim mogućim situacijama, koje su određivale sudbinu mira i rata na Kosovu i Metohiji.

„Svedočim o zbivanjima, stradanju i golgoti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, o pripremama secesionista kroz razne oblike, najpre političke, zatim i ratne, bilo da je reč o napadima, sačekušama, o Klečki, o Račku…“, kaže Danica Marinković.

Inače, sudiji Danici Marinković je 15. februara ove godine, na državni praznik Sretenje, dodeljena Zlatna medalja za izuzetne zasluge u oblasti pravnih nauka i postignute rezultate u oblasti pravosuđa.

Autor: Slavica Đukić

Izvor: Jedinstvo