SIBIRSKA TORTA – NEŠTO NOVO, ZANIMLJIVO I DRUGAČIJE!

Home Made Company je za letnju sezonu pripremio tortu čiji naziv više podseća na zimu. Međutim, naziv „Sibirska torta“ odabran je zbog geografskog porekla aronije koja je jedan od glavnih sastojaka ovog letnjeg ukusa.

 

Na kori od jaja i brašna baškare se dva fila sa aronijom – krem od aronije i žele od aronije, a sve prekriva beli mus od belgijske bele čokolade i Madagaskar vanile.

sibirska torta

Aronija, zbog svojih antioksidativnih karakteristika, daje specifičnu draž ovom ukusu i čini ga pravim izborom za sve koji vole nova iskustva!

Zanimljivosti o aroniji:

hmc sibirska torta

Aronija u svojim plodovima sadrži veliku koncentraciju antioksidanasa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijanine, katehine), pa je mnogo moćniji antioksidans od brusnice i drugog crvenog bobičastog voća.

Njegove karakteristike čine ga korisnom preventivom protiv malignih oboljenja, jer efikasno pročišćava organizam od štetnih materija, pa i teških metala.

Od vitamina sadrži C, A, E, B2, B6, B9 i vrlo redak vitamin P, a od minerala kalcijum, kalijum, gvožđe, molibden, mangan, fosfor i jod. Pored svega navedenog, aronija sadrži i redak voćni šećer sorbitol.

Ogromna količina tanina i flavonoida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čini najjačim do sada poznatim antioksidansom.

Home Made Sibirsku tortu možete probati u nekoliko odabranih restorana i kafića u Beogradu ili je naručiti direktno putem telefona 060/300 32 44 i mejla [email protected]