FILM KOJI ĆETE VOLETI

Poetičan film Legenda o 1900 koji se izvorno zove La leggenda del pianista sull’oceano (Legenda o pijanisti sa okeana)

 

Italijanski film na engleskom sa sjajnom muzikom i neobičnom pričom. Zato je i dobar

Ako želite da provedete malo više od 2 sata uz tv ekran uživajući u onom što možemo slobodno nazvati „dobar film“ onda je to Legenda o 1900. 1900 je ime glavnog junaka a ne godina.

muzički film Legenda o 1900

Film je italijanski zapravo, mada su glumci englezi i amerikanci. Režirao ga je Djuzepe Tornatori poznat nama po dva kultna filma Cinema Paradiso i Malena sa Monikom Beluči a sjajnu glavnu ulogu je odigrao Tim Rot, koga nikada ne bi zamislio u ovom filmu, ali koji je filmu dao sjajan karakter.

Glavna tema filma je jedan neobičan život pijaniste na brodu i muzika, sjajna muzika koja će vas očarati. Ako do sada niste voleli klavir i pijaniste, možda je vreme da promenite mišljenje. Muziku potpisuje legendarni Enio Morikone – briljantan masterpiese majstora.

Film The Legend of 1900 ima niz sitnih mana u produkciji, kao što je loš CGI, ali budite sigurni da ćete se lepo provesti gledajući ga. Pravi rasni film koji je balansiran spoj priče, muzike, zabave, mudrosti, emocije.

Ovo nije film koji je napravljen da osvaja nagrade svojom umetnošću, već da budi emocije i učini vam gledanje filma magičnim činom, Za sve generacije i favorites listu.

Zlatko Šćepanović