UVEK POTREBNE

Google je definitivno najkorišćeniji internet pretraživač, ali je istoimena kompanija poslednju deceniju iskoristila da razvije i korisne Google aplikacije. Ako ne za sve, onda za mnoge od njih sigurno ćete čuti po prvi put.

 

Google svakako može da bude vaš najbolji „prijatelj“ kada je u pitanju potraga za odgovorima ili informacijama online.

google aplikacije

Koristimo samo jedan deo njegovih mogućnosti, a sajt Bright Side otkriva nam neke od najkorisnijih Gugl alata koji mogu da nam pomognu u svakodnevnom radu. Na nazivu svake od aplikacija imate direktan link.

Google Translate app aplikacija je za one koji vole putovanja. Samo uperite kameru ka tekstu koji treba da prevedete, i uz pomoć ove aplikacije odmah ćete ga prevesti na bilo koji jezik. Vrlo korisno!

Gmailify: Ova aplikacija dozvoljava vam da kombinujete mejl naloge kao što su Outlook.com, Yahoo! ili Aol, i to sve spojite u jedan Gmail inbox.

Google Scholar je pretraživač uz pomoć kojeg možete da pretražujete stručnu literaturu. Rezultati ovog pretraživača mogu da sadrže citate iz knjiga, naučne radove i listove.

Google Keep je aplikacija za kreiranje svetlih, šarenih beležaka. Više nećete zaboravljati da radite bilo šta važno!

Google Sky. Koristite ovu aplikaciju da vidite svemir kao da ga gledate kroz najbolji mogući teleskop. Pomoću ove aplikacije možete bukvalno da šetate Mlečnim putem i upoznate se sa najnovijim studijama.

Google Fonts je pretraživač koji vam pomaže da pronađete najbolje fontove za svoje projekte.

Google Art Project. Ako ste zaljubljenik u umetnost, ne bi trebalo da propustite ovu aplikaciju. Iskoristite šansu da otkrijete i vidite poznata umetnička dela online i njihove najneverovatnije detalje.

Think with Google. Ako želite da budete u toku sa najnovijim naučnim istraživanjima i njihovim rezultatima, trendovima u potrošnji i najnovijim uvidima u polje marketinga, onda je ova aplikacija prava stvar za vas.

Google Trends. Ako želite da budete u toku sa najnovijim trendovima u pretragama, onda je ova aplikacija idealna za vas.

Google Sound Search je aplikacija za prepoznavanje muzike, i slična je Shazam-u. Otkriće vam koju pesmu slušate kroz nekoliko sekundi.

Build With Chrome omogućava vam da se igrate sa virtuelnim Lego kockicama. Probajte! Zabavno je i za decu, ali i za odrasle.

Izvor: BizLife.rs