ĐAVOLSKI KOLAČ

Ovaj đavolski kolač đavolski je i dobar! Ako izuzmemo njegovo ime, prema ukusu koji ima pre bi se moglo reći da je stigao direktno iz raja, a ne iz pakla. Kako god bilo, đavolski kolač je kao stvoren za sve đavolčiće koji vole da zgreše slatkišima kojima se ne može odoleti.

đavolski kolač

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ
100 grama čokolade za kuvanje
175 grama putera
300 grama brašna
1 prašak za pecivo
150 mililitara pavlake
300 grama šećera
3 jaja
2 kesice vanilin šećera
200 mililitara vode
pola male kašike sode bikarbone

ZA FIL
2 jaja
400 grama šećera u prahu

Način pripreme:

Zagrejemo 175 mililitara vode. Izlomimo čokoladu i istopimo na pari. U sudu za mućenje mikserom mutimo puter, šećer i 3 jaja. U sud sa čokoladom dodamo vrelu vodu i mešamo kašikom. Sklonimo sa šporeta. Ohlađenu čokoladu dodamo u sud za mućenje i sjedinimo sastojke mikserom. Dodamo prethodno sjedinjene brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodamo i vanilin šećer i pavlaku. Promešamo i prespemo u nauljen kalup i pečemo 25 minuta na 200 stepeni.

Pripremamo fil. Mikserom mutimo šećer u prahu, preostale 4 kašike vode i 2 jaja. Potom sud sa filom stavimo da se kuva na pari i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Sklonimo sa šporeta i ostavimo fil da se ohladi.

Ispečeni patišpanj sečemo na 3 jednaka dela (kore). Na prvu koru nanesemo fil i stavimo drugu koru, pa i nju prefilujemo. Nanesemo i treću koru. Sečemo kolač i prema želji pospemo ga šećerom u prahu.

Prijatno!