CRVENA OPSESIJA (Red obsession)

Fantastičan dokumentarni film o Bordou i bordo vinima u svetu Red Obsession – Crvena opsesija snimljen je 2013 godine i govori kako Kina ulazi u svet vina i diktira svetske cene

Da li vas obuzima crvena opsesija ili su crveni nečim opsednuti? Hoćete li da pogledate jedan jako zanimljiv film o opsesiji, crvenoj?

Ne, ne plašite se, ovo nije priča o levoj političkoj ideologiji crvenih komunista i levičara a niti o fanatičnim navijačima Crvene zvezde, ovo je priča o:

Bordou

Najskupljim vinima sveta

Dvorcima vinarijama

Trgovini vinom i

Kinezima

Dokumentarni Film Crvena opsesija RED OBSESSION o bordo vinima

Fascinantan dokumentarni film Crvena opsesija vam predstavlja glamurozan svet skupih vina i dešavanja oko njih. Vrlo poučan i interesantan film uz koji ćete zaviriti tamo gde nikada ne bi došli sami, u podrume i dvorce najluksuznijih vinskih brendova Bordoa, čućete i neke najpoznatije ljude iz tog sveta i sagledati kako i koliko se Kina razvija kroz vina.

Film Red obsession (Crvena opsesija) je iz 2013 godine i već je stekao kultni status. Narator u filmu je glumac Rasel Krou. Nemoguće ga je prepričati a i ne treba da se to radi. Samo ga pogledajte, verujem da će mnogima promeniti vizuru posmatranja sveta. Svima će biti dopadljiv za gledanje jer je dinamičan, pun zanimljivih sagovornika i panoramskih prikaza Bordoa, beskrajnih vinograda i velelepnih šatoa – dvoraca vinarija.

Za ljubitelje vina ovo je film koji obavezno moraju pogledati a za sve ostale je lepa razglednica iz sveta luksuznih vina sa mnogo zanimljivih detalja za nadogradnju opšte kulture.

Ovo je i priča o life style-u. I zašto je vino opsesija i onih koji ga prave i onih koji ga kupuju i piju. Naslov je igra reči, opsesija crvenim vinom ili opsesija crvenih (kineza) vinom

Ili kako jedan bogati kinez koji ima najvredniju kolekciju vrhunskih vina koju procenjuju na 60 miliona eura (da, dobro čitate, čovek u svojoj vinoteci ima boce vina vredne šezdest miliona eura), dotični uz zadovoljan osmeh kaže:

„Kad sam bio mladji zanimao me je sex, sada me samo dobra vina zanimaju“.

Ili možda još bolja misao vlasnika vina Petrus čija boca košta par hiljada eura:

„Kad dvoje mladih u Sietlu sede ne večeri i piju vino, možda će to vino, ako je dobro, dovesti do njihovog zbližavanja i ljubavi. Otuda je naša misija da pravimo vrhunska vina koja će zbližavati ljude“

Sad bih svima nazdravio čašom dobrog vina uz ovu poruku ali kako je vreme posta, vino se ne pije, ali može da se gleda i razmišlja o njemu. Film Crvena opsesija će vam pomoći u tome.

U zdravlje uz crvenu opsesiju.

Zlatko Šćepanović