PRINCEZA SA ATLANTIDE

Atlantide nema više na mapi Zemljana, Mediteran je promenio svoj oblik otkad je Atlantida otplovila u svemir, kad se vrati, gde li će se spustiti naša princeza od Atlantide?

 

Oduvek su nam govorili da će se vratiti Atlantida, da nije istina da je nestala u dubini morskog dna, već u dalekim prostranstvima svemira još vekovima putuje natrag na našu planetu odakle ju je odnela crna rupa u svome lavirintu.

princeza sa atlantide

Princeza sa Atlantide nije zaboravila svoje pismo Srbicu, a naučila je i male zelene sa Marsa da igraju kolo i „Ne ljuti se čoveče“ sa šahovskim pionima.

Dok šeta Mlečnom stazom, teleskop joj je uvek u ruci da baci pogled na Zemlju.

– Opet ratuju, zašto još nisu naučili da je mir najveća energija? – pita se u mislima princeza od Atlantide, ali naučiće oni kad krenu u svemir, baš kao i mi sa Atlantide još uvek nostalgični za čašom svežeg soka od maline jer u svemiru sve ima okus plastike, a van svemirske letilice je samo nova crna rupa iz koje nema povratka.

Tako smo dospeli u crnu rupu bežeći od ratova na Zemlji, hteli smo svoj mir i slobodu koje više nije bilo na starom ognjištu koje su pohlepni agresivni osvajači neprestalno napadali.

A sad iz crne rupe povratak je velika agonija koja predugo traje. U svemiru daleko od neprijatelja našli smo mir i harmoniju, ali život u svemiru nije život kakvi smo imali prije i borba za opstanak u svemiru osnažila nas je novim veštinama. Od dobronamernih zelenih patuljaka naučili smo da je blagost bitnija od zlatnih dukata koje su naši neprijatelji tražili na Zemlji izazivajući ratove i sukobe, lutajući vasionom otkrivali smo neke nove galaksije i prostranstva koje ljudsko oko ne može još videti, jer je previše udaljeno od pogleda, pričaću vam o tome kad se spustimo na Zemlju, još samo malo nas deli od povratka. Naša letelica nije kao nekada, drevna letelica iz Vinče spasila nas je od neprijatelja, jer pomoću energetskog kola i snage morskih struja odvojili smo se od tla, ali ne poznajući svemirsku mapu izgubili u crnoj rupi, u svemiru smo imali toliko vremena da smo osmislili nove letelice koje preci Zemljani još ni ne sanjaju, jer su oni usavršavali oružje dok smo mi gradili mostove mira u vasioni. Njihovo testiranje oružja opasnost je za čitav svemir, jer nam uništava kosmičku energiju i stvara nove crne rupe koje gutaju zvezdane galaksije i preusmeravaju nas sa putanje povratka na Zemlju.

U svemiru nema zvezdanih ratova kao u vašim filmovima, jer mi našu energiju koristimo da stvaramo nove svetove mira na napuštenim planetama, ali talasi iz crne rupe nas ometaju, baš kao i oružani sukobi na Zemlji.

Princeza uzme pregršt zvezdane prašine i baci je na Zemlju.

– Za tren možemo otopiti čelik sa vaših pušaka, ali vi Zemljani sami morate zakopati ratne sekire i posvetiti se izgradnji mira na Zemlji.

Polako se smiri i vrati u staru biblioteku koja je ostala očuvana još iz vremena kad su napustili Zemlju.

Atlantide nema više na mapi Zemljana, Mediteran je promenio svoj oblik otkad je Atlantida otplovila u svemir, kad se vrati, gde li će se spustiti naša princeza od Atlantide?