PRIRODNI FILTERI I AKUMULATORI

Pojedine kućne biljke odlične su za gajenje baš u zatvorenom prostoru, jer pozitivno deluju na atmosferu i predstavljaju najvažniji prirodni izvor energije koji se može uneti u neku prostoriju.

 

Ove biljke se vrlo često koriste pri uređivanju prostora po “feng šui” principima, jer se smatraju energetskim filterima koji čiste negativnu energiju, a privlače samo onu pozitivnu.

kućne biljke

Osim toga, kućne biljke zaslužne su i za cirkulaciju energije u prostoru. Njihova životna sila, suštinska lepota i prednosti koje imaju uvek su pozitivne osobine, posebno kada su te biljke pravilno raspoređene u prostoriji.

U biljke koje svojim prisustvom u stambenom ili radnom prostoru privlače i stimulišu pozitivnu energiju svrstava se sledećih DESET.

Bambus

Za bambus se veruje da privlači radost i bogatstvo. On pruža zaštitu od negativne energije i donosi sreću u kući. To znači da bambus pomaže u eliminisanju depresije i usamljenosti, a takođe i poboljšava zdravlje članova porodice ili onih ljudi koji svakodnevno borave u tom prostoru gde se gaji, jačajući mentalnu i duhovnu snagu.

Bosiljak

Bosiljak donosi ljubav, strast, bogatstvo, sreću i lepotu u dom, tako da baš svako može da ima koristi od njega. On se sve češće koristi u kuhinji kao dodatak hrani, jer poboljšava ukus, a veruje se da pobuđuje čula svakome ko ga jede. Bosiljak je poznat po tome što ima antidepresivno, antiseptično i antibakterijsko dejstvo.

Nana

Pored toga što su svima već dobro poznate mnoge zdravstvene prednosti koje ima nana, gajena u saksiji može da posluži i kao zaštita od prokletstva i zavisti drugih ljudi. Nana je biljka blagostanja i veruje se da svi oni koji u kući u svako doba imaju sveže strukove nane privlače pre svega ekonomski prosperitet.

Eukaliptus

Ova biljka ima sposobnost da se bori protiv loših vibracija, koje uvek dolaze sa zavidnim i zlonamernim ljudima. Preporučuje se za posao ili kancelariju, jer je biljka koja privlači prosperitet. Takođe je idealan za bolje spavanje i oslobađanje prostora od teške neprijatne energije.

Biljka para

Biljka para stvara pozitivan protok energije koja privlači sreću i bogatstvo. Ovo je razlog zbog kog se preporučuje da se ova biljka drži u kući, a ne u bašti. Uz to, biljka para pomaže i da se vazduh pročistiti od zagađenih sintetičkih hemikalija koje služe za čišćenje podova i nameštaja. Njena moć ogleda se i u tome što može da filtrira vazduh i povećava dotok kiseonika.

Biomind-plus-kapi

BioMind kapi su skup najlepšeg i najcvetnijeg lekovitog bilja protiv depresije – klikni na sliku i naruči!

Majčina dušica

Majčina dušica je biljka koja se od davnina koristi za lečenje, ali i za uklanjanje loših emocija koje struje u vazduhu. Ova biljka se smatra izvorom prečišćavanja, jer se bori protiv negativne energije, sprečava noćne more i podstiče samopouzdanje. Zasađena majčina dušica u kući osiguraće zaštitu doma i svih njenih stanovnika.

Timijan

Timijan podstiče veću budnost i idealan je za upotrebu pre meditacije. On smanjuje stres i vrlo lako uvodi čoveka u dublje nivoe stvarnosti i svesti. Timijan oslobađa moćne vibracije koje štite i prečišćavaju prostor. Smatra se da ova biljka povećava mogućnost spajanja misli sa božanskim daljinama i donosi unutrašnji mir.

Žalfija

Biljka koja ima neverovatna svojstva čišćenja i sposobnost uklanjanja negativne energije. Žalfija ima antibakterijska, protivgljivična, antiseptična, diuretska, hipoglikemijska i estrogena svojstva. Saksija sa ovom biljkom učiniće dom miriše veoma lepo, a nekoliko listića žalfije poboljšaće i ukus hrane.

Ruzmarin

Ruzmarin je odličan za fizičko i mentalno zdravlje. Takođe, on pomaže u prečišćavanju vazduha kako bi kuća ili kancelarija bili bez štetnih i opasnih toksina. Miriše toliko divno da u istom trenutku podiže raspoloženje, smanjuje umor, neutrališe anksioznost, poboljšava pamćenje i sprečava nesanicu.

Suncokret

Poznat po svojoj ljubavi i odanosti, jer prati Sunce, ova biljka je odličan izbor i za kućnu varijantu gajenja. Sadnja suncokreta ne samo da će ulepšati opšti utisak u prostoriji, već, kako se veruje, ova biljka donosi sreću i ispunjava dom dubokim osećajem sigurnosti i zaštite. Još jedno od verovanja kaže da je dobro gajiti suncokret u bašti, jer on ima moć da poveća prinose.